Alle operationer aflyst i Farsø

Af Ture Damtoft, Onsdag, 23/06/2021 08:07

VESTHIMMERLAND: Det er næppe gået nogens næse forbi, at sygeplejerskerne strejker landet over.

I Vesthimmerland er alle ikke akutte operationer på hospitalet i Farsø aflyst.

Af omkring 120 sygeplejersker er 100 udtaget til strejke - de 100 skiftes til at dække nødberedskabet.

Operationssygeplejerske Trine Ovesen er slev udtaget til strejke, men har to dage i træk været kaldt på arbejde til akutte operationer. Hun er sygeplejerske på 9. år og tjener brutto 29.000 kr. plus et pensionstillæg på 13,5 pct. om måneden. Hun går på arbejde med glæde, men der er også en familie at forsørge.

- At være sygeplejerske er ikke et kald men en professions bachelor uddannelse. Vi har en høj faglighed og en bred uddannelse, hvor man skal kunne mange ting. Vi har følt os snydt gennem mange år, og strejken er også for de andre fag, som er placeret lavt i den forældede tjenestemandsreform, og dermed får mindre i løn end sammenlignelige fag. Den skulle have været revurderet, men er ikke blevet det siden 1969, siger Trine Ovesen. Palliativ afdeling i Farsø er ligesom onkologiske og børne-afdelinge ikke påvirket af strejken.

- Det er sådan, det skal være, så de mest sårbare og akutte tilfælde ikke bliver påvirket af strejken, siger Trine Ovesen.

Hos Vesthimmerlands Kommune forventer sundhedsdirektør Anne Krøjer ikke umiddelbart de store konsekvenser for kommunens borgere pga. strejken.

- Den største effekt hos os er, at operationer bliver udsat. Det rammer borgerne, som er tilknyttet jobcenteret, fordi en operation kan være en forudsætning for indsatsen for at få borgerne i arbejde, siger hun, og understreger at kommunen ikke på nogen måde blander sig i konflikten.

- Konflikten går jo sin gang, og vi kan ikke gøre andet end at håbe på, den ikke bliver lang, slutter Anne KRøjer.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"