Biblioteksloven fylder 100 år

Af Torsten Hansen, Søndag, 01/03/2020 07:00

VESTHIMMERLAND: 2020 er et særligt år for folkebibliotekerne i Danmark. De danske folkebiblioteker kan nemlig fejre 100 året for den første danske bibliotekslov, der blev enstemmigt vedtaget i Folketinget og Landstinget den 5. marts 1920.

Fejringen af 100 året for Biblioteksloven bliver markeret på alle Vesthimmerlands Biblioteker denne torsdag, hvor alle er inviteret til flag, kaffe og småkager.

Biblioteksloven fastlagde for 100 år siden, at folkebibliotekernes opgave var at ’Udbrede Kundskaber og almindelig Oplysning’.

- Vesthimmerlands Biblioteker har stadig fokus på læring og dannelse, men også på den gode læsoplevelse uanset om man er 5 eller 95 år, siger bibliotekschefen for Vesthimmerlands Biblioteker, Bo Jacobsen.

Biblioteksloven sikrer alle fri og lige adgang til alle landets folkebiblioteker, hvilket ifølge Bo Jacobsen er værd at fejre.

På Vesthimmerlands Biblioteker lægges der vægt på, at der skal være tilbud for alle. Foruden lån af bøger, film og magasiner, så tilbyder Vesthimmerlands Biblioteker indendørs legeplads for børnefamilier og børneinstitutioner, der er studiepladser og computere til rådighed for bl.a. studerende, og så er der dagens aviser, hvor man kan læne sig tilbage i lænestolene og nyde en kop kaffe, mens man bliver opdateret på verdens nyheder.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"