Blæres behov for børnepasning stiger

Af Torsten Hansen, Onsdag, 24/05/2023 08:00

Arbejdsgruppe vil bygge ny vuggestue, så der bliver bedre plads i børnehaven

BLÆRE: På kommunalt plan arbejdes med nedlæggelse af skoler og sammenlægning af børnehaver. Det store problem er mangel på børn i skolerne.

Men i Blære er situationen helt anderledes. Kommuneskolen blev nedlagt i 2016, siden opstod Blære Friskole med tilhørende børnehave og vuggestue.

Selv om Blære egentlig er for lille til at blive kaldt en by i statistisk sammenhæng, så vokser byens behov for vuggestue- og børnehavepladser.

Friskole har 67 børn

- Lige nu har vi 17 børn i vuggestuen og 30-35 børn i børnehaven, siger Lena Hyldal. Hun har børn i børnehuset og er med i en gruppe, der nu arbejder på at få opført en ny vuggestue ved Blære Friskole der har 67 børn.

Der er ikke plads til flere børn i den eksisterende vuggestue, og fremskrives tallene for børnehaven, vil den snart nå op på cirka 40 børn.

Hvis man spørger Lena Hyldal, hvorfor behovet for flere pladser vokser i Blære, men falder i andre dele af kommunen, så lyder svaret: “Måske noget med, at man ikke kæmper på de samme holdninger “.

I små samfund er der almindeligvis større engagement til at gøre en indsats, end i større byer. Det viser Blære nu igen.

Fredag, 2. juni afvikler arbejdsgruppen et cykelsponsorløb, hvor pengene skal gå til en ny vuggestue.

- Vi skal bruge cirka 4,5 mio. kr. Men mange af pengene håber vi kommer via fonde. Hvor mange penge vi kan få ind via cykelløbet ved jeg ikke, siger Lena Hyldal.

De 4,5 mio. kr. skal bruges til en tilbygning på cirka 200 kvadratmeter til vuggestue og børnehave. Det er tanken, at vuggestuen skal flytte ind i nybygningen. På den måde bliver der også plads til flere børn i børnehaven.

Ud over at samle penge ind via et cykelsponsorløb, er det planen at borgerne skal lægger frivillige arbejdstimer i projektet.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"