Cheflæge slår fast: Vil kæmpe for Farsø Sygehus

Af Ture Damtoft, Mandag, 13/11/2023 15:48

VESTHIMMERLAND: Administrende cheflæge Poul Hedevang Kristensen på Farsø Sygehus udtalte i sidste uge til TV2Nord og DR, at der efter hans mening skal lukkes et sygehus eller to for at kunne finde de nødvendige besparelser i sundhedsvæsenet i Region Nordjylland.

Udtalelser som til dels er blevet tolket som udtryk for et ønske om at lukke sygehuset i Vesthimmerland.

- Jeg peger ikke på noget sygehus. Det er en politisk beslutning, og den vil jeg ikke blande mig i, men som cheflæge i Farsø skal der ikke være tvivl om, at jeg vil kæmpe for ikke at lukke Farsø Sygehus, siger Poul Hedevang Kristensen til Aars Avis, men han mener stadig, at der skal lukkes mindst et sygehus.

- Med de kæmpe besparelser der skal foretages, skal politikerne komme på banen og hjælpe os ved at lukke et sygehus, for ellers kan vi ikke finde pengene. Hvis besparelserne bliver rullet ud over samtlige afdelinger, kommer man til at ødelægge rigtig mange afdelinger. Per Bach Laursen (borgmester i Vesthimmerland, red.) har sagt, det ikke er muligt at lukke et sygehus, og jeg sagde, jeg ikke er enig. Man tænker lidt for snævert idag, hvor man har et produktionsappratat, hvor der kun er dagaktivitet, og operationsstuer ikke bliver brugt efter klokken tre. Der kunne vi have to skift, så man udnytter det bedre tidsmæssigt, og der mener jeg godt man kan lukke et sygehus, flytte de funktioner og dermed finde en stor besparelse. Politikerne ville sende et godt signal til borgerne og os som personale, at man vil hjælpe os til at finde besparelserne ved at lukke et sygehus, for det er en kæmpe besparelse. Det vil ikke være nok, men det ville være et stort skridt i den rigtige retning til at finde den nødvendige besparelse, siger Poul Hedevang Christensen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"