Corona-smitte er eksploderet lokalt

Af Torsten Hansen, Onsdag, 01/12/2021 07:00

Ulstrup Sogn opfyldte tirsdag alle kriterier for nedlukning

VESTHIMMERLAND: Coronasmitten er eksploderet i Vesthimmerland i november. Det totale antal, der har fået sygdommen siden pandemien begyndte, er steget fra 1285 personer 1. november til 1992 30 dage senere. Det er en stigning på 55 procent.

I marts 2020 blev de første konstateret smittet i Vesthimmerland. Det tog halvandet år at nå 1285 smittede.

- Det er meget rammende tal. Vi har i den seneste måned ligget meget højt, siger Anne Krøjer, direktør for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune.

Antallet af nysmittede har flere dage været oppe på 60 til 70, og mens det i begyndelsen af november var koncentreret omkring Farsø, er det nu Aars der driver smitten.

- Skal vi se noget positivt, så er incidensen svagt faldende nu - heldigvis, kommer det fra Anne Krøjer, der prøver at finde en positiv vinkel.

For hele kommunen var incidensen 468 tirsdag, men ser man for Aars alene var tallet 775. Det var dog ikke det højeste, for Ulstrup Sogn (Hornum) er pludselig kommet godt med. Faktisk opfylder sognet alle betingelser for, at der skal tages yderligere skridt, for eksempel i form af nedlukning. Men Anne Krøjer vurderer dog ikke, at der kommer til at ske noget endnu.

- Vi har allerede gjort det vi skal, blandt andet i form af målrettet information til de ramte grupper, forklarer hun.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"