Davids kamp mod Goliat for Aars U18 piger

Af Ture Damtoft, Torsdag, 22/11/2018 11:30

HÅNDBOLD: Man fik bibelfortællingen om Davids slynge mod Goliats sværd i tankerne, da 1. divisions U18 pigerne fra Aars Håndboldklub tirsdag i sidste uge tog imod Elite Håndbold Aalborg.

EH Aalborg samler dygtige spillere fra en stor del af Nordjylland, og klubben er derfor en meget svær størrelse at bide skeer med.

Da Aars pigerne spillede i Aalborg for en måneds tid siden, endte kampen med en komfortabel sejr på 30-23 til Aalborg holdet. Og dengang kom de aalborgensiske spillere kom med nedsættende kommentarer om, at pigerne fra Aars spillede en gang kedelig og langsom håndbold. Så ønsket om revanche var ret stort.

- Udgangspunktet for tirsdagens kamp var, at vi havde alt at vinde. Vi ville bevise, at vi kan spille noget fornuftigt håndbold. Vi ville give alt, hvad vi havde i os og se, hvor langt det ville række. Sejren kunne vi ikke være sikre på, for vi har aldrig tidligere slået EH Aalborg. Vi havde endnu en god grund til at 'rykke sammen i bussen', da vi var uden vores topscorer Julie Hyldal og vores venstrehånd Cecilie Lauersen, der begge er ude med en skade, fortæller den stolte træner Anette Freundlich.

Sæson over forventning

Fra start kom Aars foran og var midt i første halvleg foran 7 -2. Der blev spillet fornuftigt og velovervejet, anført af en velspillende Amalie Houmøller. Ved halvleg var føringen dog reduceret til 11-9.

Gennem stor fight og store spillerpræstationer lykkedes det i 2. halvleg at hive en sejr hjem med 24-23 til stor frustration for Aalborg spillerne. Signe Kjær spillede sit livs kamp med hele 11 scoringer og mange gode forsvarsaktioner. Louise Degn blev halvlegens joker med fire flotte scoringer, mens Rikke Muldbjerg leverede ligeledes fire scoringer. Signe Bundgaard og Sofie Skriver stod for de sidste to pletskud. Men mål er som bekendt ikke nok i håndbold, og i Aars-målet stod Anna Rosbjerg en helt fantastisk kamp.

Fredag aften bød programmet på endnu en kamp for Aars-pigerne. Denne gang mod Viborg som for nogle uger siden overraskende blev slået med et mål hjemme. Med endnu en skadet spiller, denne gang Julie Poulsen, på bænken måtte Aars pigerne rykke endnu tættere samme i bussen. Med fight og vilje af stål blev det dog til en uafgjort kamp 20-20, hvor det var holdindsatsen som gav det meget tilfredsstillende resultat.

- Pigerne stod godt i forsvaret, fortæller træner Thomas Kjær, som med tilfredshed kunne indkassere end et point i en halvsæson, hvor mange havde dømt Aars-pigerne til at være glade for hvert point de fik. - Vi har leveret en sæson over forventning, og nu begynder vi at kigge på resultaterne, siger en glad Thomas Kjær.

Med 10 point for 8 kampe ligger Aars pigerne på en 4. plads i puljen - en plads som giver mulighed for at spille om at komme i ligaen i kommende halvår, men med en del kampe tilbage er intet afgjort.