De gamle betonrør i Aars by renoveres

Af Torsten Hansen, Onsdag, 01/12/2021 08:00

Spildevandsrør renoveres uden at vejene graves op

AARS: Flere har bemærket, at der i et stykke tid har været delvis afspærring af veje i Aars. To store lastbiler fra firmaet Aarsleff A/S har i perioder blokeret forskellige veje i byen.

- Vi er ved at renovere spildevandsledningerne i byen, oplyser René Moesgaard, Aarsleff A/S.

Det er konstateret, at gamle betonrør flere steder er meget slidte. Derfor bliver rørene nu foret med en plastbelægning.

- Vi arbejder på den måde, at vi forer rørene, mens de ligger i jorden, så vi ikke skal grave dem op og udskifte dem. Det foregår ved, at vi fører en stor plaststang ind. Ved hjælp af den kan vi blæse en foring ind i betonrøret, forklarer René Moesgaard.

Renoveringen forventes at kunne holde i cirka 100 år. Det er dog ikke alle spildevandsrør i Aars, der skal renoveres.

- Der er først lavet det vi kalder en TV før-undersøgelse, hvor behovet er tjekket. Det er kun der, hvor der har vist sig et behov, at vi gør noget, siger René Moesgaard.

For at kunne fore rørene er det nødvendigt, at den ene lastbil holder ved brønden, og den anden holder ved en nærliggende brønd. Når betonrøret er foret skal det hærde i et til to døgn.

René Moesgaard forventer, at kunne afslutte arbejdet i Aars på torsdag. Derefter skal der igen tjekkes med et TV, om det hele er som det skal være.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"