De store kanoner var tilbage i Aars

Af Torsten Hansen, Søndag, 02/01/2022 14:40

AARS: Trods Corona så er optimismen ved at vende tilbage i samfundet. Det kunne man blandt andet spore nytårsaften i Aars, hvor der atter lød tre store kanonbrag i anledning af nytåret.

I 2020 var de store kanoner gemt væk og erstattet af de mindre. Men d. 31. december 2021 var de tre store kanoner hos Himmerlands Saluteringslaug igen klar til at blive fyret af – og det blev de i sandhed.

Flot pudsede var de tre kanoner klar kort før middag, og Kimbrergarden spillede dejlig musik for at varme publikum op.

Lige inden gnisten blev tændt gik Jakob Vium Dyrmann (Venstre) til mikrofonen og holdt en kort nytårstale. Han kom ind på nogle af alle de mange gode ting der er sket i Aars i 2021. Særligt understregede han dagen, hvor første spadestik til det nye svømmecenter blev taget.

 

På slaget 12 blev ordren givet til affyrring af den første kanon. Som altid gav det et kæmpe brag, og lyden kunne mærkes i hele kroppen. Det samme skete ved kanonsalut nummer to og tre.

Folk var imponerede, og det meste af Kimbrertorvet var i et kort øjeblik indhyldet i røg.

 

En ting havde Coronaen dog ændret ved det højtidelige arrangement. Arosia sang ikke fællessang efter salutten. Men der var dog delt en sang ud, så alle blandt publikum kunne synge sammen, mens Lene Weiss sang for.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"