De unge skal udfordre og byde ind

Fredag, 13/11/2009 12:07

Deltagerne i torsdagens paneldebat hos Nibe Ungdomsklub i »Landsbyen« på Lundevej i Nibe var ikke i tvivl i deres opfordring til de unge: Byd ind, vær kritiske og stil spørgsmål! Kun på den måde kan I påvirke jeres egen sitiuation og opnå nogle af jeres mål!
I sin egenskab af arrangør af dette – vel nok lokalområdets sidste valgmøde inden tirsdagens kommunevalg - havde selve ungdomsklubben og UngAalborg vist vejen ved at byde fire kandidater til at deltage i paneldebat med de ca. 30 medlemmer af Nibe Ungdomsklub, som valgte at møde op. De fire i kandidatpanelset var: Jesper Have fra De Konservative, Hans Henrik Henriksen fra Socialdemokraterne, Inge Ibsen Fomcenco fra SF og Hans Thorup fra Venstre.
Ebbe Hansen fra Nibe Ungdomsklub var ordstyrer på valgmødet.
Ikke uventet blev lukningen af 6. og 7. klasserne i Aalborg Kommunes DUS-2 fritidsordninger et emne. Ikke mindst for de 28 6. klasses unge der benytter dette tilbud.
Hans Henrik Henriksen noterede sig, at det bestemt ikke er heldigt at lukke dette tilbud, men kreativiteten til at undgå en sådan løsning er angiveligt sluppet op. Og han kunne ikke forestille sig at det ville ændre sig pr. nytår – derimod gav han det en chance, der der i løbet at 2010 måske kunne findes en løsning. Hans opfordring til de unge var i stedet at benytte tilbuddene under Nibe Ungdomsskole.
Hans Thorup var anderledes skarp omkring DUS-2 emnet og betegnede det som helt uantageligt, at man udelukker denne aldersgruppe fra at have et tilholdssted efter skole. – Det er netop i denne alder, man er påvirkelig, og det er altså ikke alle der går til sport i fodboldklubben, i hallen eller andre steder.
Alle fire politikere opfordrede i øvrigt de unge til at tage ansvar og byde ind i debatten på de emner, de i øvrigt brænder for. Således også det faktum, at Landsbyen formentlig skal nedlægges eller omdannes inden for få år, idet bygningerne ikke er langtids holdbare, og myndighederne om kun få år ikke længere vil tillade dem brugt som institution.
Ungdomsklubbens mulige flytning fik Hans Henrik Henriksen til at nævne nogle steder, som måske kunne være aktuelle til en ny placering: IPA's tidligere bygning i Lille Tranegade, hvor der tidligere var skaterhal«, eller 2. sal i »Huset Grønnegade«.
Allan Outzen replicerede: Skal der så bygges om og indrettes, eller kommer det kun an på en gang maling...?
De vordende byrådmedlemmer svarede her over én kam, at der naturligvis så skulle indrettes forsvaligt, og en gang maling er så ikke nok.

Nogle af aftenens øvrige top-emner var: flere penge til unge-aktiviteter, opholdssteder for unge i Nibe, burtransport til og fra uddannelsesinstitutioner. Ja, debatten nåede langt omkring.
Efter debatmødet, som varede lidt over halvanden time var der en positiv stemning blandt de unge og politikerne. Klubrådet var glade for de mange positive kommentarer til debatmødet. Det er altid dejligt, at blive bekræftet i, at man har gjort det godt.
– Vi er glade for, at de unge fra ungdomsklubben mødte op, og dermed gjorde at vi kunne få aftenen op at stå. Og selvfølgelig også en stor tak til de fire veloplagte politikere! Nu ved vi i hvert fald, hvem vi skal hive fat i, hvis »lokummet« brænder! – siger Jonas Dahlstrøm, demokratimedarbejder ved Nibe Ungdomsklub.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"