Det første spadestik var et tilløbsstykke i Aars

Af Torsten Hansen, Fredag, 05/11/2021 15:07

Over 100 deltog, da svømmecenterbyggeriet blev sat i gang

AARS: Kombinationen af et stort og spændende svømmehalsprojekt og en nærtstående valgkamp kunne tydeligt ses, da første spadestik skulle tages til Svømmecenter Vesthimmerland fredag middag.

En meget stor del af byrådspolitikkerne, og nogle af dem der håber at blive det, var mødt frem.

De havde fået selskab af en del fra svømmeklubben, skoleledere og mange andre. Der var over 100 til at se borgmester Per Bach Laursen, formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Asger Andersen og formanden for Aars Svømmeklub Jimmy Krøier Sørensen tage tre synkrone spadestik.

- Det er det største anlægsprojekt der nogensinde har været i Vesthimmerlands Kommune, indledte Per Bach Laursen.

- Så vil nogle nok tænke, der var jo også omfartsvejen. Men det oprindelige budget for vejen var under 100 mio. kroner. Her er vi over 100 mio. kroner, forklarede borgmesteren.

- Det er faktisk ikke helt naturligt, at en kommune af vores størrelse skal kunne løfte et sådant projekt. Men med fondsdonation, opsparede midler og lån så lykkes det, fortsatte han.

- Spadestikket her er også et bevis på, at Aars Vest er på vej, rundede han af og gav ordet til Asger Andersen, der følte sig hjemme på den røde talerstol, en farve borgmesteren ikke helt nød så meget.

Asger Andersen havde også mange rosende ord til projektet. Han blev dog lidt forstyrret, fordi pludselig begyndte der at falde regn, nogle mente, at det var det kommende bassin der skulle fyldes.

"Yes, endelig", sådan indledte formanden for svømmeklubben sin tale.

- Vi har ventet på det her i mange år. Nu står vi snart med et center der indeholder det som vi gerne vil have, fortsatte han.

Han forklarede, at svømmeklubben ikke har kunnet vokse de seneste fire til fem år, fordi der har været pladsmangel.

- I fremtiden så vil vores konkurrencesvømmere få bedre vilkår. De vil blandt andet kunne øve om morgenen, lige som mange af deres konkurrenter gør, forklarede Jimmy Krøier Sørensen.

Svømmecentret skal stå færdigt i 2023.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"