Eleverne tager ansvar og råber politikerne og os andre op

Af Torsten Hansen, Fredag, 15/03/2019 13:31

Flere hundrede elever kæmpede på Kimbrertorvet i Aars for miljøet

AARS: - Hvorfor bliver der ikke gjort noget? Hvorfor er det os der skal tage ansvar?

Sådan spurgte Laura Vinstrup, da hun stod op foran de mange elever, der havde droppet undervisningen og taget til Kimbrertorvet i Aars for at vise deres utilfredshed med, at politikerne og alle andre voksne ikke gør nok for at redde klimaet og planeten.

Hun havde, sammen med Esben Homann, begge fra Ranum Efterskole, taget initiativ til lave en klimastrejke, for at råbe de voksne og særligt politikerne op.

Med slagord på bannere viste eleverne, der kom fra Ranum, Farsø, Hobro og Aars, at det er tid nu til at gøre noget.

"Be a part of the solution - not the pollution", "Hvorfor studere til en fremtid vi ikke har?", "Mindre sort snak - mere grøn fornuft" stod der på nogle af de mange bannere.

Eleverne delte også vegetaropskrifter ud og tilbød alle at smage på noget af fremtidens mere klimavenlige mad - melorme.

- Det har jeg forsvoret, at jeg ville smage. Men lad mig prøve, sagde byrådsmedlem Rasmus Vetter (S), da han forsigtigt fandt et par små brune dyr mellem fingrene.

- De smager virkelig godt, udbrød han straks.

- Hvor kan man købe dem?, fortsatte han.

Rasmus Vetter var en af tre politikere, der var mødt op og lyttede til de unges budskaber. En væsentlig årsag til, at der ikke kommet flere var, at byrådet holdt temamøde i Hvalpsund samtidig.

For yderligere at vise den rette vej delte eleverne planteklare træer ud.

Laura Vinstrup og Esben Homann har sammen gjort en stor indsats for at få så mange elever som muligt med i klimastrejken.

- Vi startede med at se, om der var nogle arrangementer i nærheden. Da vi ikke fandt nogle, besluttede vi at lave vores eget, siger Esben Homann.

- Jeg har kontaktet alle skolelederne i kommunen for at få navnet på en kontaktelev. På den måde er eleverne blevet indbudt, forklarer Laura Vinstrup.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"