Falck satser på kvalitet

Af Torsten Hansen, Onsdag, 10/02/2021 10:15

Regionen vægter kvalitet lavt

VESTHIMMERLAND: Regionsdirektør Kjeld Brogaard, Falck Ambulance Nord, har sendt en kommentar til indlægget i Aars Avis, hvor ambulancekørsel efter udbud beskrives.

"Som nævnt i avisen er vi selvfølgelig skuffede over ikke at skulle udføre ambulancekørsel i Region Nordjylland efter 1. april 2022. Vi har i alle årene haft et godt og konstruktivt samarbejde med regionen.

"Forskellen mellem de vægtede priser er 2,7 mio kr. mellem PreMed og Falck i de to områder som PreMed har vundet og Falck har i øvrigt i alle 4 delområder fået den bedste vurdering på kvalitet"

De vægtede priser betyder at prisen vægter 70% og kvalitet 30% i den måde Regionen har valgt at udbyde ydelsen på i Nordjylland, det betyder at man vurderer pris betydeligt højere end kvalitet, hvilket godt kan undre at man netop i Nordjylland vægter kvaliteten lavere end i andre regioner, specielt set i lyset af den position som Region Nordjylland har haft i mange år som den region hvor ambulancetjenesten, i tæt samarbejde med Falck, har haft udvikling og innovation på dagsorden.

Vi har beregnet vores pris ud fra den erfaring vi har med at drive ambulancetjeneste og levere højest mulige kvalitet og leveringssikkerhed, hvor vi samtidig ved at vi kommer til at mangle reddere de kommende år.

At regionen hjemtager område Aalborg anser vi som en politisk beslutning - vi lå langt under vores konkurrenter i dette område, men her valgte man at annulere udbuddet på samme måde som i Vendsyssel.

Som sagt er vi skuffede og kede af beslutningen, især på vegne af de mange dygtige og loyale medarbejdere der gennem rigtig mange år har medvirket til at opbygge et sundt og fagligt arbejdsmiljø.

Beslutningen bliver formentlig ikke lavet om og derfor indgår vi også i en proces med regionen med det formål at få overdraget ansvaret for ambulancetjenesten på den bedst mulige måde, især set i forhold til vores medarbejdere.

Hvis man ønsker Falck også fremover skal stå klar til at løse store og vigtige samfundsopgaver, som netop nu med COVID 19 test, er det en forudsætning at vi har en forretning i regionen, slutter Kjeld Brogaard.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"