Festival for Ukraine i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 06/04/2022 09:00

AARS: - Udfyld stilheden med jeres musik, opfordrede Volodymyr Zelenskyj ved Grammy uddelingen.

I Aars bliver det mest ukraines musik, stilheden bliver fyldt med, når der lørdag er “Stand up for Ukraine - Aars” i anlægget.

Det er tre grupper i Jammerbugt, Aalborg og Vesthimmerlands Kommune, der holder tre arrangementer i de kommuner.

I Aars er det Dulce Santos, der trækker i trådene og på kun fem dage har fået arrangeret et program med indtil videre syv kunstnere, der vil optræde med ukrainsk og dansk musik.

Festivalen varer fra sen formiddag til tidlig aften.- Zelenskyj har opfordret verdens borgere til at gøre noget 9. april, og det er passende, for det er også den dag, Danmark blev besat af Tyskland under 2. verdenskrig. Vi vil hjælpe, med det vi kan her og nu. Om det er mad eller medicin eller udstyr til dem, som nu skal forsvare deres egne byer. Vi har alle kærlighed til det næste menneske i vores hjerter, siger Dulce Santos.

Ideen startede mandag efter Zelenskyjs tale ved Grammy-uddelingen, og der har været kæmpe opbakning fra over 30 frivillige i gruppen Stand up for Ukraine, Aars Handel og Vesthimmerlands Kommune. Om det har været en kontakt til en elektriker eller tilladelser til at bruge fællesarealerne i Aars anlæg, så er det kommet lynhurtigt.

Opbakningen kan alle give, som kvinden bag siger.

- Vi kan gøre noget, selvom vi er en lillebitte del.

Du og jeg og alle andre kan bruges til noget og gøre noget, og livet og verden bliver bedre, hvis vi gør noget for hinanden og følger den følelse, vi har i hjertet for vores medmennesker. Det er så stor en tragedie, hvad der sker i Ukraine på grund af en tosse, der truer med tredje verdenskrig, så jeg føler mig forpligtet til at gøre noget, siger Dulce Santos. Hun garanterer, der er bestilt solskin og ingen regn men opfordrer til at tage en god varm jakke på. Borgmester Per Bach Laursen holder tale og lige efter synges for den danske og så den ukrainske nationalsang. Hele programmet kan findes på “Stand up for Ukraine - Aars”.

- Der kan man også melde sig som frivillig, og så håber vi at se en masse danskere, ukrainere og alle andre nationaliteter til en dag, hvor vi sammen viser, hvor meget vi vil freden og kærligheden, siger Dulce Santos.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"