Fjernvarme under billardborde i Aars

Af Torsten Hansen, Onsdag, 08/02/2023 09:00

AARS: Krigen i Ukraine er medvirkende til, at bestyrelsen i Aars Billardklub ønsker at få fjernvarme i billardbordene i klublokalet ved Nibevej.

Det er ikke fordi spillerne fryser, når de skal ramme kuglerne, men et udslag af, at elprisen er steget voldsomt efter krigsudbruddet.

- Normalt har vi betalt cirka 9000 kr. i kvartalet for el. Men den seneste regning beløb sig til cirka 40.000 kr., siger formanden for Aars Billardklub, Mikael Toft, Gislum.

Billardbordene er nemlig allerede opvarmede - med el. Overfladen på et professionelt billardbord skal være 28 til 30 grader.

Ved den temperatur er beskaffenheden på klædet bedst. Klubbens bedste hold spiller i eliteserien, hvor der er krav om at bordene er opvarmede.

Varme under klædet

Derfor ligger der i dag elopvarmning under klædet. Men nu har billardklubben undersøgt muligheden for at få lagt fjernvarme under klædet.

- Rent konkret så ønsker vi at få lagt varmeslanger op under skiferpladen, forklarer Mikael Toft.

Klubben har undersøgt mulighederne og prisen for at få fjernvarme under kuglerne. Det er et dyrt projekt. Samlet forventes det at koste 200.000 kr. Heldigvis fik Aars Billardklub forleden en økonomisk donation på 50.000 kr. netop til etablering af fjernvarme i turneringsbordene i stedet for el. Pengene kom fra Sparekassen Danmark, der samtidig forlængede sponsorkontrakten med klubben.

- Vi håber at få støtte andre steder fra, og vi har allerede få enkelte tilsagn, siger Mikael Toft.

Klubben forventer at gå i gang med at udskifte elopvarmningen i bordene med fjernvarme omkring 1. maj.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"