Flot fernisering i Aars af lokal kunstners malerier

Af Ture Damtoft, Torsdag, 07/02/2019 17:20

AARS: Kunstner Hans Haagens malerier er kommet til sin ret i Vesthimmerlands Musikhus ALFA.

I dag torsdag, 7. februar, blev der holdt fernisering, og kunstnerens 87-årige enke Sys Haagen, havde nærmest fået tømt sit hjem ved Næsbygaard for malerier, der nu kan nydes i ALFA frem til 10. april.

- Hans Haagen satte sit aftryk på lærredet fra 1962. Først i naturalistisk stil med sikre strøg, men så bliver han inspireret og bringer noget improviseret frem. Hans værk på Farsø Sygehus er altid tankevækkende, når jeg ser det. Vi har næsten ribbet Sys' hus for malerier, og det er skønt, at vi med fuld retfærdighed står og hædrer Hans Haagen her i dag, sagde kunstner Peer Poulsen i sin velkomsttale.

Sys Haagen var bevæget over de mange gæster, og takkede for at mandens malerier blev bragt frem i lyset i de skønne lokaler i ALFA.

Og hun havde selv bragt et par malerier frem i lyset, som var blevet glemt i stalden på gården, hvor Hans Haagen havde atelier, og hvor hun fortsat bor.

- Han havde sat ramme om et par malerier, men de var blevet glemt i stalden. Jeg fandt dem faktisk først sidste år, og det, der hedder Angels, er med her. Der sker så meget i det maleri, og det er altid spændende at se på, sagde Sys Haagen, mens hun hilste på de mange gæster.

Cellist Anders Bak var personlig ven af Hans Haagen, og han åbnede ferniseringen med Bachs suite No1 i g-major. Hans Haagen var nemlig også inspireret af musikken, og så koblede Anders Bak det abstrakte fra begge kunstformer.

Hans Haagen nåede at udstille flere steder i udlandet, blandt i New York og på den meget prestigefyldte biennale i Firenze.

Læs mere i Aars Avis onsdag...

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"