Glædelig advent i Haverslev

Af Torsten Hansen, Mandag, 03/12/2018 11:32

HAVERSLEV: Første søndag i advent blev markeret i Haverslev med juletræstænding, stjernelys i byens nye julebelysning i elmasterne, gløgg og æbleskiver hos Himmerlandscentrets Idrætsefterskole, HCI, i deres nye spisesal, og dagen afsluttedes med aftengudstjeneste og bassang i Haverslev Kirke.

På torvet blev lysene på træet tændt, godt overvåget af elmesteren Jens Nielsen, der har været mand for at tænde juletræet i Haverslev i omkring 40 år.

Julemanden blev kaldt frem, og han hed vist Peter til fornavn, og Hjulmann til efternavn.

Der blev sunget og danset omkring træet, der nu står fint og lyser, når mørkningen gør sit indtog.

De nye julestjerner på hver anden elmast på Jyllandsgade blev tændt for første gang, og giver endnu mere julelys til Haverslev. Frivillige fra byen har sat det hele op, og donationer fra diverse pengeinstitutter har hjulpet Borgerforeningen med det økonomiske.

Efter der blev lys, blev der serveret varmende drikke hos HCI, hvor der var bedsteforældredag. Mellem 400 og 500 gæstede den populære idrætsefterskole, og i køkkenet havde man bagt over 3.000 æbleskiver.

I Haverslev Kirke sluttede dagen med aftengudstjeneste og senere kaffe i Sognets Hus.

Vikarierende sognepræst, Finn Carpentier, sørgede sammen med kirkens øvrige personale for en fin gudstjeneste, og bassolist Jens Bové deltog på dybeste vis med tre solistiske indslag.

Det nye år 2019 blev budt ”Vær velkommen”, og første søndag i advent, i Haverslev, sluttede med et ”Glædelig Advent”.

Udover alle de hyggelige lys i byen, er der mere at glæde sig til.

Man kan tage til nabobyen Aarestrup, hvor julen torsdag den 13. december sidst på eftermiddagen synges ind i Aarestrup Kirke med Pigekoret, og søndag den 16. december er der aftenlæsning - ”De 9 læsninger” før jul. Her medvirker Aarestrup-Haverslev Kirkekor.