Gode råd til sovsen fra Tove på Hornum Kro

Af Ture Damtoft, Onsdag, 13/12/2023 08:35

HORNUM: Der er som altid juletravlt på Hornum Kro, hvor Tove Kjær Christoffersen balancerer mellem de mange opgaver.

Alene tirsdag skal der laves 170 stykker smørrebrød og laves en ny portion af hendes popullære julesylte med mere kød, end man finder andre steder.

Fredag var der julefrokost for 190 i krolokalerne, og det blev en god og lidt våd aften.

- Det var en god julefrokost med glade mennesker, som havde en god fest. Men dagen efter var det nødvendigt at feje gulvet, inden man støvsugede det i hvert fald, siger Tove Kjær Christoffersen lidt diplomatisk.

Frem til juleaften står den på selskaber i kroen og levering af julemenuer med minimum 15 kuverter og mange hundrede stykker smørrebrød.

- Der er mange, som er begyndt at bruge det til julefejringen på arbejdet eller i foreningen i stedet for en julebuffet. Jeg får flere bestillinger og kan se, det er kommet meget ind igen, siger Tove Kjær Christoffersen.

Til at hjælpe sig i køkkenet har hun en halvtidsansat, så hun løber selv stærkt for at kunne nå det hele.

Men nå det skal hun nok, og selvom der også skal leveres julemenuer juleaftensdag, skal hun nok nå at blive klar til om aftenen.

Juleaften holdes hos hendes svoger og svigerinde, og det er altid Tove, som står for anden og ikke mindst den meget vigtige julesovs, og hun har et par gode råd.

- Jeg bruger andefedtet til opbagningen af sovsen. Indmaden og spidsen af vingerne fra anden laver jeg en fond til sovsen på, der skal godt med fløde i og så masser af kærlighed og lidt kulør. Jeg laver altid anden og sovsen til julemiddagen, så familien må jo synes, det er godt, siger Tove Kjær Christoffersen, hvis familie ligesom alle andre får det samme år efter år.

- Det er bare godt, og hvorfor ødelægge noget der er godt, og som alle kan lide. Og det er jo en aften, hvor man følger traditionerne, så det skal der ikke laves om på, siger Tove Kjær Christoffersen, og må lige løbe i to minutter for at lukke en ind på kroen og lige se til den næste portion julesylte, som hun er igang med.

Travlheden fortsætter altså helt frem til jul og fortsætter bagefter.

Nytårsaften skal der leveres 400 stykker smørrebrød.

- Vi får travlt hele dagen, men jeg kommer da til at fejre nytårsaften med et lille glas. Det er kun godt, at vi har travlt, for det siger jo, at kunderne kan lide vores mad, når de bestiller hvert år, og så bliver man da en lille smule stolt over at levere noget, der er godt, siger Tove Kjær Christoffersen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"