GP Himmerland Rundt på cykel og direkte TV

Af Ture Damtoft, Onsdag, 18/08/2021 08:00

AARS: Når 10’ende version af GP Himmerland Rundt afvikles lørdag 28. august på Vesthimmerlands veje, kan løbet igen følges på TV2 Nord Salto fra start til slut.

Med god lokal opbakning er det lykkedes løbsarrangørerne Thomas Just og Mogens Kristensen at indgå en aftale med TV Nord.

- Det betyder meget for Vesthimmerland at få fem timers direkte TV. Selvom det handler om cykelløb, kommer vi rundt i alle sogne og får vist vores fantastiske natur frem. TV2 Nord kommer med et stort set up, der bl.a. indbefatter kameraer og interviews med sportsdirektører ude i bilerne samt stemningen ude på ruten og i målområdet. Desuden stiller de med tre kommentatorer. Det er virkelig flot. Vi arrangørere skal selv stå for produktionen af selve cykelløbet, hvilket også er en bekostelig affære, siger Mogens Kristensen.

Den lokale og kontante opbakning til TV transmissionen kommer fra Himmerland Forsikring, Jutlander Bank, Spar Nord og Vesthimmerlands Kommune.

De trådte til for at sikre penge til produktionen.

- ”Det er et spændende arrangement og et godt aktiv for vores lokalområde, hvorfor vi går ind og sikrer Tv-produktionen, siger bankdirektør Lars Thomsen, Jutlander Bank, og det bliver bakket op af direktør Thorkild Hansen, Himmerland Forsikring og direktør Klaus Holleufer Frederiksen, Spar Nord.

Opbakningen fra Vesthimmerlands Kommune ligger i størrelsesordenen 40-50 tusind kroner og blev bevilget af borgmesteren, der tror på, pengene er godt brugt.

- Det her går ind under markedsføring. Der er en stor interesse fra norske hold, og i det øjeblik jeg får at vide, det også bliver sendt i Norge, er det jo en mulighed for markedsføring der. Jeg har så fået hjælp til at vurdere, at vi får en god branding effekt ud af det her. Vi har jo støttet GP Himmerland igennem mange år i bestræbningen på at få noget vedvarende markedsføring, og derfor støtter vi også her i 2021, i håbet om at nordmændene får indprentet Vesthimmerland som et sted, hvor der er cykling på højt niveua, selvføgelig i bestræbelse på at de kommer herned og interesserer sig for vores egn. Jeg regner med at tage start-pistolen den dag, og så fyrer vi den af, siger Per Bach Laursen (V).

Trannsmissionen vil både blive sendt på TV og blive streamet, så der er adgang til transmissionen også i udlandet.

- Det løfter jo hele arrrangementet, og vores sponsorer og holdene kan se, at løbet og de selv virkelig bliver eksponeret. Jeg er ikke i tvivl om, at der også bliver et stort internationalt publikum med de mange klassehold, der stiller op i GP Himmerland. Ikke mindst i Norge, hvor der kommer mange hold fra, siger Mogens Kristensen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"