Grønt flag i sneen i Terndrup

Tirsdag, 09/02/2010 14:35

TERNDRUP: De børneinstitutioner, der lever op til Grønne Spirers kriterier, bliver belønnet med et Grønt Flag. For at få Det Grønne Flag, skal institutionen arbejde intensivt med mindst to forskellige natur eller miljøtemaer, de skal fortælle om deres initiativer til forældrekredsen, og så skal to pædagoger deltage i et kursus.
”Vi vil gerne synliggøre institutionens gode resultater, og så ønsker vi for alvor at sætte fokus på det sunde børneliv ude i naturen. Derfor har vi søsat Grønne Spirer, og derfor fejrer vi børnenes initiativer med Et Grønt Flag”, siger Ida Kryger, Projektkoordinator i Friluftsrådet.
Alle kan arbejde med Grønne Spirers materiale og lade sig inspirere til en grønnere hverdag med flere natur- og miljøaktiviteter og mere udeliv.
For at få lov til at hejse Spirerflaget og modtage Diplomet, er der dog nogle kriterier der skal opfyldes.
Flag og Diplom gælder i ét år, hvorpå kriterierne atter skal opfyldes, for at institutionen kan hejse næste års flag.

Grønt flag kriterier
For at hejse Spirerflaget og modtager Spirerdiplomet skal institutionen opfylde følgende kriterier:
1) Institutionen skal lave en grøn handleplan
2) To af de ansatte skal deltage i Spirerkurset
3a) Børn og voksne skal sammen gennemføre to temaforløb ud fra aktivitetsarkene
eller
3b) Institutionen skal gennemføre et eller flere selvvalgte natur/miljøprojekter
4) Institutionen skal fortælle om deres arbejde til friluftsrådet og til andre

Borgmesterbesøg
Børnehuset Aavangen i Terndrup har netop 1. februar modtaget friluftsrådets grønne flag. Et rigtig flot flag på grøn baggrund og med en hvid cirkel indeholdende den gule sol, den blå sky og 3 grønne børn.
Borgmester Anny Winther fra Rebild kommune kom for at overrække flaget og hjælpe med at hejse det. Hun havde læst på lektien hjemmefra. Hun vidste en masse om hvad børnene havde lavet for at opfylde kriterierne for at få det grønne flag. Blandt andet at de havde spist snegle.
Anny Winther havde borgmesterkæden på. Dette var dog børnehusets Aavangens børns fortjeneste. Hun havde nemlig glemt at få den på da hun parkerede bilen, men børnene mindede hende på det, da de frejdigt spurgte om det var hende der var borgmesteren.

Smittekilden
De to pædagoger i børnehuset, Lone og Christina har været foregangsmænd i projektet og har også deltaget i friluftskurser med fokus på naturformidling for netop børnehavebørn. Projektet har smittet i børnehuset. Smittevejen er gået via de to pædagoger, Lone og Christina til børnene og de øvrige pædagoger, videre til forældrene og alle andre som børnene har været i kontakt med. Der er blevet fortalt vidt og bredt ved middagsbordene om alle de forskellige typer at kryb og kravl som findes i skovbunden i Terndruplund, om hvorledes en vinbjergsnegl smager.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"