Gregers Krabbe inviterer indenfor

Tirsdag, 26/01/2016 13:53

AARESTRUP: Skolen oplever en stigende interesse fra omegnen, som skoleleder Lars Ø. Overgaard udtaler det: - I det seneste års tid har flere forældre henvendt sig til skolen og vist interesse for friskoletanken, og måden vi driver skole på. Forældre skal have muligheden for at tage et aktivt valg om skolegangen for deres barn. Derfor inviterer vi indenfor, tirsdag den 16. februar. Vi ønsker at mødes ansigt til ansigt med potentielle nye forældre og elever, og fortælle åbent og ærligt omkring vores dagligdag.
Gregers Krabbe Friskolen tilbyder undervisning fra børnehaveklassen til og med 9. klasse, og der sluttes af med folkeskolens afgangsprøve.
- Vi står mål med folkeskolens undervisning, og vælger dét til i folkeskolereformen, som vi synes giver mening. Vi vægter det enkelte barns trivsel højt, og udfordrer det enkelte barn til at udvikle dets potentiale i alle sammenhænge, fortæller Lars Ø. Overgaard.
I vores kommende børnehaveklasse har vi pt. skrevet 7 børn op, og herudover har flere familier vist interesse for at lade sit barn starte hos os. For vores indskolingsbørn ønsker vi at skabe en rolig og forudsigelig hverdag. De har derfor de samme lærere og pædagoger i en stor del af undervisningen, og flere voksne har også deres daglige gang i skolens SFO, hvilket skaber en tryg hverdag for vores elever.
- En styrke ved at være en mindre skole er, at elever på de forskellige klassetrin leger og samarbejder med hinanden på kryds og tværs. Det være sig både i undervisningssammenhænge som ved fri leg i frikvarterene. Herved styrkes fællesskabet – et stærkt fællesskab som skaber trivsel, som uden tvivl har stor og positiv effekt på elevernes læring,  fortæller skoleleder Lars Ø. Overgaard.
Friskolen har et godt samarbejde med HCI – Idrætsefterskolen i Haverslev. Bl.a. foregår fysikundervisningen i HCI’s nye fysiklokaler, og der overvejes om man fra næste skoleår kan få endnu større glæde af faciliteterne på HCI for eleverne på Gregers Krabbe Friskolen. Eleverne kører de 5 km med skolens egen bus, ligesom bussen ofte bruges til at bringe klasserne ud til undervisning uden for skolens matrikel. At have egen skolebus giver en stor frihed, når lærerne forbereder undervisningsforløb. Friskolen kan nemt komme rundt, og give undervisningen en helt ny dimension når det kan foregå lige præcis på den lokalitet undervisningen drejer sig om.
Men skolens elever kommer også længere væk end bussen lige kan klare. Hvert år er alle skolens elever på lejrskole, og overbygningseleverne er udenlands to gange i deres skoletid.
- Vores 7. klasser tager hvert år på en tre dages sprogrejse til en tysk storby. Og afgangsklassen er på en længere sprogrejse til Storbritannien. Sprogrejserne er valgt med omhu. Dels for at give eleverne et boost på de to fremmedsprog, dels er de placeret på netop de to årgange for at styrke sammenholdet i klasserne. Dette er en stor fordel for de nye elever, som vælger skolen til i 7.-9. klasse, fortæller Lars Ø. Overgaard.
- Tirsdag den 16. februar er skolen åben for interesserede familier. Man vil her kunne opleve skolen tæt på, snakke med forældre og elever, lærere og ledelse. Det vi ønsker med denne eftermiddag, er at forældrene tager et aktivt valg for sit barns skolegang. Det vil være muligt skrive sit barn op til kommende skoleår, men det er ikke et krav. Vi står altid til rådighed for flere møder og samtaler inden beslutningen tages. Så kom endelig forbi den 16. februar, slutter Lars Ø. Overgaard.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"