Halloween By Night i Aars for alle torsdag

Af Ture Damtoft, Onsdag, 25/10/2023 07:15

AARS: Mørket sænker sig, og gennem gaderne i Aars lyder et sønderrivende skrig, der går gennem marv og ben.

Det er danserne fra Dance & Stage, som igen er med i optoget til Halloween by Night i Aars torsdag, og er med til at gøre både aftenen og optoget til en af de store aktiviteter for både byen og handelslivet. Himmerlandsgade lukkes og bliver pyntet med hundreder af udskårne græskar, spøgelser, spindelvæv, monstre og hekse.

- Det er en af de store by night, vi har i Aars, og det bliver endnu større i år. Himmerlandsgade bliver pyntet med endnu flere græskar end tidligere, som eleverne på Aars Skole skærer ud, og børnehaverne klipper endnu flere spøgelser ud og hænger dem op i gaden. Vi vil også prøve at lave en "selfiestation" med uhyggelige græskar og spøgelser, hvor man kan få taget et billede, og så håber vi selvfølgelig, at rigtig mange vil være med på Halloween-ånden og klæde sig ud, siger handelschef Jesper Nielsen.

Butikkerne har uhyggeligt gode tilbud hele dagen, men selve Halloween-delen begynder først sidst på eftermiddagen, hvor man kan få udført uhyggelig ansigtsmaling over for legetøjsforretningen Buddy i Aars Citycenter.

Igen sælger FDF pandekager i Himmerlandsgade, og højdepunktet begynder lidt senere, når optoget indledes med musik, spøgelser, biler, BMXere, Maxi Riders og selvfølgelig de fabelagtige dansende og skrigende gespenster fra Dance & Stage.

Butikkerne bliver også pyntet til Halloween, og Jesper Nielsen håber, at de allesammen vil gå efter at blive kåret som den bedste pyntede til Halloween.

- Vi har købt ting og sager, som butikkerne kan pynte med både indvendigt og udvendigt. Der er papirsgræskar og spindelvæv til alle, og så har vi nogle lidt større figurer placeret rundt om for at skabe den gode uhyggelige stemning, siger Jesper Nielsen.

Hos Frk. Kold har de nærmest allerede fejret Halloween med deres uhyggelige "fredag d. 13", men Anette Kold er frisk på at pynte op igen ligesom sidste år.

- Der var helt sort af mennesker sidste år, og optoget trækker jo folk til fra hele Nordjylland. Vi har planlagt at få noget Halloweenpynt op igen, og kan vi låne en figur af Jesper, må den gerne komme op hos os. Vi ved, der bliver så travlt sådan en aften, og det er jo lige det, vi allesammen gerne vil have. En masse mennesker der hygger sig i Aars og kommer ind i butikkerne efter et godt tilbud, og ind hos mig eller en anden efter et godt måltid og lidt at slukke tørsten med, siger Anette Kold.

Efter optoget kan man besøge Aars Skole. Eleverne i 8. klasserne byder velkommen til et skræmmende indslag på skolens gange, hvor en muteret virus er sluppet ud og har inficeret eleverne.

Lidt mere fredeligt er det på Kimbrertorvet, hvor koret A Piece of Cake giver koncert, og så kan alle ellers hygge sig i Himmerlandsgade, hvor butikkerne har længe åbent og der er en masse udstillede biler.

 

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"