Haverslev Byfest en kæmpe succes

Af Ture Damtoft, Onsdag, 23/08/2023 08:00

HAVERSLEV: De mange arrangører og frivillige til Haverslev Byfest gjorde det igen og fik stablet en meget vellykket fest på benene med noget for alle.

Til mange af arrangementerne blev der sat ny rekord.

Der var ca. 450 deltagere i byløbet om tirsdagen, og det er tæt på hivs ikke over rekorden - de helt nøjagtige tal var ikke lige at finde.

Hallen var fyldt op til banko om onsdagen, og til aftensang ved søen om torsdagen, der blev holdt for anden gang, var der omkring 50 deltagere.

- Det var en rigtig fin stemning. Vi sang først en håndfuld sange, hvor jeg fortalte lidt om dem. Så gav spejderne kage i kaffepausen, og så var der frit slag med at ønske sange meget bredt rundt i højskolesangbogen. Det er et rigtig godt koncept at få sangene med ud under den åbne himmel. Det give noget helt fantastisk at stå derude og synge om det, sangene handler om omkring et bål i duften af brænderøg. Jeg vender bestemt tilbage næste år, hvis jeg bliver inviteret af Haverslev Byfest. Vi er rigtig glade i Haverslev Kirke, siger organist Anette Kjær.

Samtidig med aftensangen blev der også sat ny rekord til spilaften - omend der ikke kom så mange.

- Folk skal lige finde ud af, at det er der, og så håber vi, der kommer flere næste år. Men dem, der kom, havde det hyggeligt, siger Jane Knudsen om den første spilaften.

Totalt tossede tøser

Fredag aften blev byfestens højdepunkt, da der var fest, stormesterdyst og kåring af Årets Haverslev Borger i pavillonen og bagefter underholdning med Kim Larsen Band.

Årets borger blev Ayoe Hejlskov for hendes mangeårige indsats som både spiller fra barnsben og nu træner for fire hold - snart "kun" tre - i Mejlby-Haverslev KFUM.

- Jeg blev lidt overvældet men også meget glad og stolt over det, selvom jeg egentlig helst vil holde mig nede bagved og ikke er den, der siger mest. Jeg synes egentlig ikke selv, jeg laver så meget, men når jeg hører det blive remset op, kan jeg godt se, der er en del, siger en glad Ayoe Hejlskov, der modtog prisen med sønne Jalte på armen.

Der blev festet igennem fredag, men alligevel var rigtig mange klar til både morgenmad og et par timer senere roséløbet om lørdagen.

Et af holdene var TTT - Totalt Tossede Tøseture. 11 tøser der har kendt hinanden siden dagpleje og folkeskole og har Årets Borger med på holdet.

Hvor tosset blev det så med rosévinen?

- Det var nok ikke så slemt til roséløbet, men der var da god stemning, og vi fortsatte til festen om aftenen, siger Ayoe Hejlskov.

Afslutningsfesten havde omkring 80 deltagere, som blev underholdt af bandet Palu og rundede Haverslev Byfest 2023 af.

Kæmpe fornøjelse

Antallet af deltagere skuffede lidt, men til gengæld var der godt salg i løbet af dagen.

- Jeg talte de første 45.000 kroner, som var blevet betalt med mobile pay. Det er rigtig fint, og jeg tror, vi får et godt overskud, siger Jane Knudsen, der efter nogle travle dage glæder sig til næste år men gerne ser lidt flere nye frivillige til at hjælpe med festen.

- Det er en kæmpe fornøjelse at være med til at lave noget for hele Haverslev, og det er den belønning, vi får som frivillige. Alle hjælper hinanden, og alle er velkomne til at hjælpe med det, de nu kan. Som vi har set igen i år, er der masser af opbakning fra alle i og omkring Haverslev til vores byfest, så vi klager ikke, vi vil bare gerne have lidt flere unge med i det frivillige arbejde til næste år, siger Jane Knudsen.

Hvor stort overskuddet bliver, er der ikke overblik over endnu - det kommer om en uges tid.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"