Haverslev gæstes af Kim Larsens søn Sylvester

Af Torsten Hansen, Onsdag, 02/10/2019 07:00

Haverslev er valgt til en del af Larsens turne

HAVERSLEV: Sylvester Larsen dropper de traditionelle spillesteder på sin kommende efterårstour, og besøger i stedet en lang række små danske landsbyer.

En af de byer er Haverslev og det sker søndag, 27. oktober på Haverslev Skole.

Sylvester Larsen synger primært på dansk, og tidligere i år udgav han singlen ”Lille Landsby”, som er en hyldestsang til de små landsbyer i Danmark. Sangen er en rejse tilbage i tiden, til dengang da provinsen stortrivedes.

Dengang var begrebet udkants Danmark endnu ikke opfundet. Lokale erhvervsdrivende indgik som en naturlig del af de små samfund, og folk kom ganske enkelt hinanden ved på en helt anden måde.

Går imod udviklingen

I takt med de følgende års centralisering fulgte butiksdød, nedlagte busruter, huspriser i frit fald og arbejdspladser der i stigende grad rykkede til storbyerne.

- Hvor er det ærgerligt at det er gået sådan, for var Danmark ikke, mentalt og økonomisk set, et sundere og mere homogent samfund dengang? Var det ikke et kongerige hvor afstanden mellem bybo og landbo var mindre, spørger Sylvester Larsen med et drømmende udtryk.

Han har mange gode minder fra barndomsferierne i den lille flække ”Flade” på Mors - en by som i dag, nærmest er gået i stå. Købmanden er lukket, skolen er lukket og mange er flyttet derfra.

- Vi skal bevare de danske landsbyer, udtaler Sylvester, og fortsætter:

- De små samfund er en vigtig del af vores historie og kultur, og de bliver komplet undermineret af storbyerne. Vi har alt for travlt med de store linjer, men der er intet så befriende og smukt som en dansk landsby med lokalkultur og sammenhold, der giver plads til hinanden, fællesskabet og naturen, afslutter Sylvester Larsen.

I “Lille landsby” synger Sylvester om de blomstrende landsbyer, han selv tilbragte en stor del af sin barndom og ungdom i, og som han savner den dag i dag. Musikvideoen til sangen er i skrivende stund set af over 100.000 mennesker på You Tube. Sylvester Larsen spiller en lyttevenlig popmusik, der med klare budskaber og rockede undertoner, altid sørger for at levere en musikalsk oplevelse for alle. Bandet ”Nåleøjet” består af trommeslager Robin Pold, bassist Klaus Nielsen og guitarist Thomas Nielsen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"