Henning Barmer's Kliturtesild vandt igen

Søndag, 14/02/2016 23:04

Det var ni madglade finalister fra Norge, Sverige og Danmark, der var med i finalen, da Nordisk mesterskab i sild 2016 løb af stablen på Nyhavns Færgekro. Vinderen blev for andet år i træk Henning Barmer Jensen, der imponerede dommerne med sin smukke og smagfulde »Kliturtesild« – med sprødstegt sildeskind, pigeonæbler m. kvædesalat og havtorngelé.

Det er 6. år i træk, sildeopskrift konkurrencen afholdes som en hyldest til den elskede, nordiske spise. Alle kan deltage i konkurrencen, hvor et panel af sildeeksperter og -entusiaster bedømmer de silderetter, der er kommet i finalen. Med i dommerpanelet var blandt andre kok, madskribent og forfatter, Katrine Klinken, der var imponeret over niveauet, variationen og kreativiteten i årets sildeopskrifter. Så forskellige ingredienser som sushiris, kvan og øl var med i finalen, og alle opskrifterne understregede, at den populære spisefisk kan tilberedes og varieres i det uendelige.

Andenpladsen gik i år til danskeren René Tholander, der deltog med sin opskrift på Lammefjordssild, og tredjepladsen gik til en nordmand, Torill Gisholt, med sin opskrift ´Sushild’ - en opskrift inspireret af den japanske sushi-tradition og enkle komposition.

Vindersilden, der udover sild indeholder ingredienser som havtorn, lynghonning og salturt, fik Henning inspirationen til på en vandretur med sin kone i Grønnestrand ved Fjerritslev, hvor han samlede bær og urter, der indgår i opskriften.
 
Henning har vundet et luksusophold i København og hans sild kommer her til foråret på Nyhavns Færgekros store sildebord, der består af 12 forskellige hjemmelavede specialiteter af langtidsmodnede sild
 
Fordelingen af årets finalister til Nordisk mesterskab i sild 2016 er:
Danmark: 4 finalister, Sverige: 2 finalister, Norge 3 finalister.

Årets dommerpanel til Nordisk mesterskab i sild 2016 er:

•         Katrine Klinken – Kok, madskribent, forfatter
•         Niels Ehler – Forfatter og madentusiast
•         Christina Bennetzen – Kulturformidler og Instagrammer bag Eat Your Heart Out
•         Finn Enkebølle – Køkkenchef, Nyhavns Færgekro
 
Vinderen af Nordisk mesterskab i sild 2016, Henning Barmer Jensen:

– Jeg bor i landsbyen Barmer mellem Nibe og Løgstør. Jeg er folkepensionist og gik på pension som 62-årig. Jeg har en del fritidshobbyer såsom stenslibning, stenkunst, knivfremstilling, fiskeri i Limfjorden - såsom sildefiskeri og ålefiskeri. Røgning af kød og fisk, laver mine egne hjemmelavede spegepølser og kogepølser. I hele min barndom har jeg hjulpet min familie med fiskeri langs kysten mellem Hou og Hals, så her stammer min interesse for fiskeri langs kysten og havet. Samt forædling, anvendelse og tilberedning af fisken i mange forskellige variationer.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"