Ingen Vingegaard effekt i Aars

Af Ture Damtoft, Mandag, 24/07/2023 14:28

CYKLING: Alle danske cykelentusiaster er nærmest og helt forståeligt ved at falde i svime over Jonas Vingegaards anden sejr i træk i verdens hårdeste cykelløb.
Glyngøre-drengen fortjener alle roserne efter den fomidable indsats i Tour de France, og der bliver allerede spekuleret i "Vingegaard effekten" på cykelsporten.
Om flere - især unge - melder sig ind i klubber og om 10-15 år bliver de nye ansigter, vi kan se på skærmen til Grand Tours, forårsklassikerne eller landevejene i Vesthimmerland til DM-ugen, som man kunne, da feltet kom forbi bl.a. Vegger i år.
Hos CK Aars er svaret lidt en blanding.
- Det er for tidligt at tale Vingegaard effekt. Vi har fået 5 - 7 nye medlemmer i år. Til Hærvejsløbet mellem Aalborg og Viborg havde vi 42 medlemmer med, og vi kunne betale tilmeldingsgebyret takket være vores gode sponsorer. Nu har det hele ligget stille her i juli, og vi må se, om der kommer flere i august, siger næstformand i Cykel Klubben Aars, Arne Hansen.
Han regner dog ikke med yngre medlemmer, og råder ungdomsryttere til at søge andre klubber hvor der er et set-up til dem.
- Unge ryttere skal også kunne deltage i løb, og i CK Aars har vi ikke et set-up, hvor vi kan have ungdomstræning og give den rigtige støtte i løb. Der skal de til Hobro eller Skive, siger Arne Hansen.
Han sætter selvfølgelig også lidt ord på Jonas Vingegaards og de øvrige TDF rytteres præstation - selv har Arne Hansen og andre fra CK Aars været oppe ad dele af 17. etape, hvor Vingegaard satte Tadej Pogacar med 5min45sek.
- Præstationen på Col de la Loze etapen var imponerende. Vi kunne sammenligne vores tal, og vi når dem jo ikke til sokkeholderne. Men vi har jo heller ikke nogen, der sidder og skriger os i ørerne, siger Arne Hansen med et lille smil.
Efter den præstation og enkeltstarten dagen før kom der mange spørgsmål om doping. Kunne Jonas Vingegaard virkelig være ren?
- Grejet bliver bedre og bedre, og de træner på en anden måde. Vi ser enere som Vingegaard og Pogacar nu, som Eddy Merckx var i 70erne. Det skulle være usandsynligt, at det kun var Vingegaard og Pogacar, som var dopede. Jeg kan godt forstå spørgsmålene med den historik, cykelsporten har fra 20-25 år siden, hvor stort set alle var dopede, men jeg stoler på, de er rene, siger Arne Hansen.
Som DRs kommentator Brian Nygaard sagde om enkeltstarten, slog Vingegaard sin nærmeste konkurrent med lidt over fire pct. Det var lidt mere - helt nøjagtigt med 98 sekunder efter en hurtigste tid i 1956 sekunder, hvilket er 5,01 pct bedre - vel ikke fuldstændig utænkeligt.
Næste projekt for CK Aars - udover de medlemmer der finder tid til et lille smut til Glyngøre for at ønske Jonas velkommen og tillykke torsdag - er Tour de Aars 9. september.
40-45 er tilmeldte allerede; lidt over antallet samme tid i 2022 og otte norske ryttere skal være med for tredje gang.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"