Jutlander Bank mere end fordobler sit halvårsresultat

Af Torsten Hansen, Mandag, 23/08/2021 13:24

Regnskab begunstiget af tilgang af nye kunder og vækst i forretningsomfanget

AARS: To gange siden februar i år har Jutlander Bank opjusteret sine forventninger til årsresultatet. Og det halvårsregnskab, som banken netop har offentliggjort, vidner om, hvorfor. Halvårsresultatet før skat er mere end fordoblet, sammenlignet med 2020.

Halvårsresultatet er steget med 121 procent fra 111 millioner kroner i 2020 til 245 millioner i 2021.

Banken anser resultat for ”meget tilfredsstillende”.

- Det bedre resultat er båret oppe af høj kundeaktivitet, forklarer bankens ordførende direktør, Per Sønderup:

- I første kvartal oplevede vi et rekordhøjt antal bolighandler, og det fortsatte i andet kvartal. Samtidig trækker vi mange nye kunder til; helt nøjagtigt 10.443 nye kunder i løbet af det seneste år, og de er også med til at hæve vores forretningsomfang, siger Per Sønderup.

Forretningsomfanget – målt på udlån, indlån, garantier og kundedepoter – er forøget med næsten 18 procent til 46,7 milliarder kroner. Derudover er bankens formidlede realkreditlån forøget med 12 procent til 39 milliarder.

- Desuden kan vi se en positiv udvikling i kundernes økonomiske situation, og vi har fortsat ikke registreret væsentlige tab som følge af coronaen – derfor kan vi tilbageføre nedskrivninger, tilføjer Per Sønderup.

Jutlander Bank har i første halvår 2021 netto kunnet tilbageføre tidligere foretagne nedskrivninger for 69 millioner kroner som en indtægt. I første halvår 2020 måtte banken derimod udgiftsføre 18 millioner kroner.

- Men vi har stadig en stor nedskrivning stående i form af et ledelsesmæssigt skøn som følge af coronaen, siger Per Sønderup.

Læs mere i Aars Avis onsdag.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"