Kørte uden førerret - biler beslaglagt

Af Ture Damtoft, Onsdag, 03/03/2021 09:18

VESTHIMMERLAND: Et par skarpøjede politibetjente i en patruljebil fik fjernet to lokale mænd fra de lokale veje - i hvert fald midlertidigt.

På Løgstørvej ved Jelstrup mellem Aars og Farsø stoppede de tirsdag 2. marts indenfor kort to bilister, som kørte bil, selvom begge var blevet frakendt kørekortet.

Begge var kendinge af politiet, så da patruljevognen passerede dem, var der ikke så meget tvivl om, at de ikke havde ret til at sidde bag rattet.

Den første, der blev stoppet kl. 14.30, var en 31-årig , og den anden var, som blev stoppet mindre end en halv time senere, var en 24-årig.

For begges vedkommende er det ikke første gang, de kører, selvom de er frakendt førerretten, så politiet beslaglagde bilerne med henblik på konfiskation i retten og derefter salg, hvorfra pengene går til statskassen.

Tidligere på dagen havde politiet stoppet en 41-årig mand på Gl. Amtsvej ved Trend, hvor han er bosat.

Han havde ikke et dansk kørekort, så det kostede en bøde og et vink med en vognstang om at anskaffe sig et dansk kørekort.

Er man EU-borger kan man bruge sit kørekort i hvilket som helst EU-land, men kommer man fra et ikke EU-land, må man køre på de danske veje i maks. 90 dage.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"