Kimbrerfesten får mere plads i Aars Lystanlæg med ny træterrasse

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 01/09/2021 08:30

AARS: En terrasse på 405 kvadratmeter.

Det bliver een af nyskabelserne som tages i brug ved Kimbrerfesten i Aars Lystanlæg i den kommende uge. Et hold af frivillige havde lørdag travlt med at montere ikke mindre end 60 træelementer - hver på 244 cm gange 300 cm - på jerndragere over åen i anlægget.

Den store terrasse er lagt for at give mere plads til Kimbrerfestens aktiviteter, og for at binde området mellem Kimbrerfestens to store telte , ”Stakladen” og ”Danseteltet” sammen.

- Det bliver en terrasse som forsynes med lounge møbler, parasoller og en stor ølvogn, og vi håber at få skabt et miljø som i godt vejr kan benyttes af publikum når vi igen flytter Kimbrerfesten ned i Aars Lystanlæg. Det er jo ingen hemmelighed, at der er blevet lidt mindre plads i lystanlægget efter omlægningen til et mere børnevenligt område. Derfor fik vi ideen til terrassen, som også kommer til at skabe mere samhørighed mellem teltene og giver opholdsplads ude, f. eks. for rygere, siger medlem af Kimbrerfestkomiteen, Allan Mølgaard.

Terrassen har været undervejs i halvandet år. Elementerne er fremstillet i trykimprægneret træ af frivillige på værkstedet hos tømrerfirmaet Kastberg A/S i Aars. Mange frivillige med et godt håndelag har brugt adskillige weekender på opgaven, og Kimbrerfestkomiteen har mødt stor velvilje hos Kastberg A/S, Maskinfabrikken Reka A/S, Gunnar Nielsen A/S, Aars Vognmandsforretning A/S og ikke mindst Jutlander Fonden, som har ydet en økonomisk donation på en kvart million kroner til projektet. For at bringe sikkerheden i top har Kimbrerfestkomiteen fået rådgivnings- og ingeniørfirmaet Cowi A/S i Aalborg til at foretage beregninger for terrassen. Entreprenørfirmaet Gunner Nielsen A/S har udlånt et stort antal tykke jerndragere som er nøje lagt ud over åens bredder, og i lørdags var det så de 60 træelementer som blev lagt med kran under kyndigt opsyn af Kimbrerfestens formand, Martin Dahl og komiteens tidligere mangeårige formand Tommy Hejlskov, som begge har håndværksmæssig ekspertise.

- Den nuværende komite er jo helt ny og det er en stor opgave at flytte Kimbrerfesten tilbage til Aars Lystanlæg. Derfor er vi taknemmelige for at få hjælp og gode råd fra Tommy Hejlskov som kender anlægget og festen, siger Martin Dahl.

Når Jutlander Fonden har støttet med en kvart million kroner skyldes det også, at terrassen kan anvendes til andre formål end Kimbrerfesten. F. eks. skal terrassen i brug når der om kort tid holdes uddannelsesfolkemøde i Aars med et par tusinde deltagere. ”Stafet for Livet”, Aars Borgerforening og andre kan også bruge terrassen, som dog pakkes ned efter hvert arrangement, så åen gennem lystanlægget til søen og videre til Tvebjerg igen bliver synlig for de som mellem arrangementerne opholder sig i anlægget.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"