Kimbrerfesten gav et rekord-overskud - otte foreninger får del i overskud på 611.430 kr.

Af Ture Damtoft, Tirsdag, 10/10/2023 20:00

AARS: Da Kimbrerfesten i 2020 kom tilbage til Aars Lystanlæg var det en lidt forkølet start midt i Corona-tiden.
Men i 2021 og lige siden har Kimbrerfesten nærmest været velsignet med fremgang. Og ikke mindst et fremragende vejr i 2023-udgaven har givet et dundrende rekord overskud.
611.430 kr. blev det til - en stigning fra 502.000 kr. i 2021 og 552.000 kr. i 2022. Det blev de otte foreninger bag festen orienteret om på repræsentantskabsmødet tirsdag aften.
Foreningerne og Kimbrerfestkomiteen blev på mødet enige om at fortsætte det gode samarbejde, og alle 13 medlemmer i komiteen har sagt ja til en tur mere i manegen i 2024. De får selskab af Charlotte Christensen, så der vil være 14 til at give alle i Aars, Vesthimmerland og Nord- og Midtjylland en uforglemmelig folkefest i hjertet af Aars.
- Der er kommet flere og flere udefra. Vi taler selvføgelig med folk, og kan høre, at de kommer fra både Skive og Viborg. Og vi talte med nogen fra Nørager, som plejer at tage til en anden fest, men nu vælger de Aars, fordi Kimbrerfesten er både bedre, billigere og mere hyggelig. I år så vi også, at NT havde indsat natbusser helt uden at snakke med os, siger næstformand i Kimbrerfestkomiteen Allan Mølgaard.
Var ved at dø
- Vi arbejder så godt sammen allesammen. Både i komiteen og med foreningerne. Ligegyldigt hvor lange timerne bliver eller hvor hårdt, vi synes det kan være lige i situationen, så skal vi bare se på, hvor god en fest vi har, og så får vi lyst til at arbejde videre. Det er en kæmpe fornøjelse at være med til, takket være alle omkring festen og vores familier, som bakker os så godt op. De otte foreninger får hver et pænt stort beløb, som alle deres medlemmer kommer til at nyde godt af på den ene eller anden måde, siger Allan Mølgaard.
Han var med til at redde Kimbrerfesten i 2019 og bringe den tilbage til anlægget og helt ind i centrum.
- Vi var nogle som tænkte, om vi skulle prøve at løfte den her opgave og få festen tilbage til byen. Vi blev enige om at gøre noget ved det og samlede et stort hold, så det ikke hang på for få skuldre. Bl. a. fik vi Tommy Hejlskov med, som havde erfaring fra dengang Kimbrerfesten var i midtbyen, og Claus Landry fik søsat terrassen, som vi brugte første gang i 2021. Den har været et kæmpehit. Kimbrerfesten var ved at dø, men nu lever den igen, og bliver stærkere og stærkere, siger Allan Mølgaard.
En hjørnebrik
Under Kimbrerfesten blev hele komiteen hyldet af Aars Handel med tale af handelschef Jesper Nielsen og gaver fra formand Mogens Kristensen, fordi festen er en vigtig hjørnebrik i det puslespil af en større fortælling om Aars som en gæstfri og livlig by.
- For handelslivet i Aars er det væsentligt, at der er aktiviteter i midtbyen. Det er der jo allerede fra om mandagen, når der er Kimbrerfest, hvor vi kan mærke, tingene er ved at blive sat op og der er flere folk i bybilledet. Kimbrerfesten er med til at samle byen, og alt det med foreningerne, handelslivet og borgerne. Det er jo en form for storytelling, at jo mere folk kommer til Aars, og jo gladere de bliver for det, så kommer de igen. Det er det der med, at Aars er et rart sted at være, siger Jesper Nielsen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"