Kimbrerfesten i Aars aflyst for første gang nogensinde

Af Torsten Hansen, Onsdag, 08/07/2020 10:00

Kimbrerfesthæftet udgives, og formanden håber, at mange køber det

AARS: Der skulle en virus fra Kina til, før Kimbrerfesten i Aars måtte aflyses. Men Kimbrerfestkomiteen i Aars har kæmpet en hård kamp for at udgå aflysningen.

- Vi har undersøgt, alt hvad vi kan, og har forhørt os hos Christiansborg, Corona hotline, Politi og haft en god snak med vores lokale myndigheder. Vi vil ikke kunne få et svar før 8. august, og det er jo først om en måned - kun tre uger før Kimbrerfesten skulle være begyndt. Med alle de ubesvarede spørgsmål vi har, har vi truffet den ærgerlige beslutning at udskyde festen til 2021, og dermed også vores comeback til anlægget, siger formanden for Kimbrerfestkomiteen, Martin Dahl.

Det er første gang i festens 73-årige historie, at den aflyses.

- Som så mange andre i landet, kommer vi ikke udenom Corona virus. Sådan som det er lige nu, ophører alle restriktioner 31. august, men vi ved ikke hvad vi må derefter, siger en trist formand.

Men hvis det står til komiteen, så bliver Aars ikke helt uden festlige indslag i september. Komitéen arbejder på at holde en Kimbrertorvedag lørdag, 5. september. Men det er for tidligt at vide sig helt sikkert på, hvad der kan lade sig gøre. Kimbrerfesthæftet bliver dog til noget.

- Vi har fået lavet et rigtig godt hæfte, med rigtig mange gode tilbud og annoncer fra handelslivet i lokalområdet. Det vil vi stadig sælge i år, og støtte med hvad vi kan til idrætsklubberne bag Kimbrerfesten. Vi håber at folk vil tage godt imod dette tiltag. Jeg kan sige, at det er et hæfte på 60 sider til 100 kr., og værdien inde i hæftet er i tusindkroners klassen, lover Martin Dahl.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"