Kommunens ældste borger havde frisk bemærkning til borgmesteren

Af Ture Damtoft, Fredag, 04/01/2019 11:01

AARS: - Det ender med, vi begynder at komme sammen, sagde Thala Kragh til borgmesteren, der ligesom hele familien grinte højt af den friske bemærkning.

Helbredet er måske ikke helt hvad det var for et års tid siden, men kommunens ældste borger, der fyldte 105 år i dag, 4. januar, er ved godt mod.

De mange gæster i huset på Dronning Louises Vej er næsten alle familiemedlemmer. Fire børn, 11 børnebørn og 23 oldebørn er det blevet til.

Født i 1914 har Thala Kragh oplevet hele den moderne udvikling, som vi i dag tager for givet.

Men noget er blevet ved det samme, og det er også derfor, borgmester Per Bach Laursen (V) kigger ind til en kop kaffe og en snak med både fødselaren og den store familie.

- Hun har levet et langt liv over tre en halv generationer, som hun kan berette om. Det er en levende historie, der lagrer sig i hovedet, og som jeg kan tage med. Hun fortalte for eksempel om dengang i 1977, da hun flyttede herud. Der lå ikke nogen huse dengang, men kommunen rådede hende til at købe, for så ville hun altid have en god udsigt. Så også dengang har kommunen hjulpet borgerne, for vi må ikke rådgive, men vi kan jo godt vejlede. Det bekræfter mig i, at vi stadig har borgerne for øje, siger Per Bach Laursen, der forresten allerede har kone og børn.

Dagens hovedperson havde også andre kommentarer. Et 13 årigt oldebarn blev kaldt for sådan en gammel svend, og som Thala Kragh selv sagde, da hun blev spurgt til helbredet.

- Det er ikke noget at råbe hurra for, men man skal jo være tilfreds.

Og det var der ikke nogen tvivl om, at hun var. Det væltede ind med gæster, og Thala Kragh tog imod dem alle i sin stue, hvor svundne tider stadig kan glimtes. En gammel gyngestol, der ikke er produceret i over et halvt århundrede, masser af billeder af familiemedlemmer og ikke mindst de mange flotte sager i halm og strå, som Thala Kragh har arbejdet meget med.

Det er desværre slut nu. Kræfterne rækker ikke helt længere, og hun har fået mere hjemmehjælp, men hovedet er stadig friskt, og journalisten får da også lige besked på at skrive noget pænt.

Det er forhåbentlig lykkedes, og Aars Avis ønsker også et stort tillykke med de 105 år til Vesthimmerland Kommunes ældste borger.