Lille Skovsgaard åbnede portene til åbent landbrug

Af Ture Damtoft, Onsdag, 21/09/2022 08:00

Det var godt, der ikke kom flere end 2500 gæster til åbent landbrug søndag på Lille Skovsgaard lidt syd for Aars.

P-pladsen var fyldt, og værten, gårdejer Steen Skov og de 30 ansatte, familie og venner, der hjalp, skulle også have tid til at svare på spørgsmål og varte gæsterne lidt op.

- Det var egentlig godt, der ikke kom flere, så kunne det være gået lidt i hårknude. Det gik jo helt fantastisk, og vi er glade ved og stolte over det, vi har at vise frem, siger Steen Skov.

Han var selv her, der og allevegne for at komme så godt rundt som muligt og besvare så mange spørgsmål som muligt.

Om det så var fra en bonderøv eller en bybo - for nu at bruge hans egne ord.

Skridt uden "r"

Et par piger fra en familie, der var kommet fra Aalborg, ville gerne vide, hvorfor nogle af køerne havde ring i næsen.

- Det er fordi, de ellers vil malke hinanden, og når de så kommer ind med ringen, så trækker den anden ko sig. Det er kun nogle få af dem, så det er derfor, det kun er nogle få, der har ringe i næsen, forklarede Steen Skov i øjenhøjde og blev belønnet med et ny-oplyst “nåh” fra de nok fem-seks årige piger.

Et par andre børn skyndte sig at trække tre-fire skridt bort, da en ko pludselig kom af med en ret stor mængde af indholdet fra maven. Velkommen til virkeligheden på en gård, og så blev der grinet.

Der var demonstration af malkning og klipning af køer nede bag staldene.

Det kunne tage lidt tid at komme derned, for på mellemvejen var de helt små kalve, og dem kunne voksne og især børnene naturligvis ikke stå for - selvom det kunne virke en lillebitte smule farligt at kæle med dem første gang.

- Om de kommer fra landet eller byen, var det skønt at se, hvor nysgerrige de var. Vi vil gerne have nogle glade forbrugere, der kan se, hvor tingene i supermarkedet kommer fra, og at vi kan stå på mål for at have nogle gode forhold for dyrene, siger Steen Skov.

En pose bøffer

Han har modtaget mange beskeder med tak for en god dag og ros for de mange aktiviteter for børnene som ansigtsmaling og kørekort på pedaltraktorer.

Eneste lille fejl var forplejningen.

Der var gratis vand og burgere til alle, men det var langt fra alle, der opdagede det.

Så af de 1500 lækre bøffer af Lille Skovsgaards eget kvæg var der 700 tilovers.

- Der havde vi regnet forkert, så alle dem, der hjalp til, fik en pose bøffer med hjem. Så må vi lave dem lidt større næste gang, smiler Steen Skov.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"