Loppemarkeder i Aars giver mange tusind til velgørenhed

Af Ture Damtoft, Onsdag, 08/11/2023 09:00

AARS: En DVD til en femmer, en sofa til 1000 kroner og alt derimellem er med til give Lions Club Aars pengemusklerne til at kunne hjælpe både lokalt, regionalt og internationalt.

Lørdag 4. november var det sidste loppemarked i 2023, og hallen på Industrivej var som altid fyldte med tusinder og atter tusinder af ting med alt fra små dækkeservietter og til de store sofasæt.

Så var der bl.a. også nogle børnecykler, og en dreng og hans far fik god hjælp fra en af de mange Lions medlemmer til at få den justeret, så de kunne købe en cykel til 200 kroner, der kan holde i et år eller to, inden den er blevet for lille.

Det er fjerde gang, Lions Aars holder loppemarked i år, og de mange donerede effekter tiltrækker hver gang nogle hundrede gæster, og nogle tusinde til det helt store loppemarked i Messecenter Vesthimmerlands en gang om året.

Når arbejdskraften samtidig er frivillig bliver det hurtigt til rigtig mange penge, som foreningen kan bruge til velgørende formål.

- Loppemarkederne er forløbet rigtig godt. Det er altid dejligt, når vi får midler samlet sammen, for som verden er nu med naturkatastofer og så videre, er der virkelig behov for, at vi kan støtte. Det gør vi også i forbindelse med jul, hvor vi giver julekurve til værdigt trængende. Vi giver i alt 40.000 kroner til Vesthimmerlands Kommune, som finder de værdigt trængende familier for os, siger Mogens Frost Christensen, der koordinerer Lions Club Aars loppemarkederne.

Hjælper tusinder

Den lokale forening er kun en lille del af Lions Club Danmark, som er en lille del af den verdensomspændende organisation, der går under navnet Lions Club International Foundation, og som hjælper ved de helt store katastrofer i verden.

- Der kommer til ansøgninger fra Lions Club Danmark, den seneste var i forbindelse med jordskælvet i Marokko i september. Vi kommer også til at støtte jordskælvsofrene i Nepal i sidste uge, for der har Lions Club Internatinal allerede givet penge til nødarbejdet, siger Mogens Frost Christensen.

Lokalt bliver der også givet penge til Barnets Blå Hus, 4H Gården og mange andre ting som f.eks. RUS arrangementet for de unge i Vesthimmerlands Kommune som omtalt i Aars Avis uge 44.

- Alle har mulighed for at søge penge hos os, og så vurderer vi, om det er noget, vi vil give penge til. Er det til oplysende arrangementer eller velgørende formål, er man meget velkommen til at sende en ansøgning, siger Mogens Frost Christensen.

De, som er allermest velkomne, er de mange mange donationer, som foreningen modtager i løbet af året, og uden dem ville der ikke være penge til alle de velgørende formål, som Lions Club Aars støtter.

- Jeg ved næsten ikke, hvordan jeg skal sige det. Jeg er så dybt taknemmelig overfor alle, som tænker på os og giver os alle de effekter, som de ikke længere selv har brug for, så andre kan få glæde af dem til billige penge, og som samtidig er med til at hjælpe hundreder og tusinder af mennesker fra Vesthimmerland til Nepal, lyder det fra en lidt bevæget Mogens Frost Christensen.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"