Luften gik ud af håndbold herrernes ballon

Søndag, 13/12/2009 04:07

Nibe Håndboldklubs bedste herrehold spillede søndag eftermiddag på hjemmebane i Nibe Idræts- & KulturCenter.
Modstanderen var her Thisted IK, som inden kampen i Nibe lå ét point under Nibe. Der var således tale om et topopgør i Jyllandsserien, hvor vinderen kunne bide sig afgørende fast i toppen af rækken.
Kampen blev et spændende og intenst opgør i samtlige 60 minutter, og alle minutter blev da også taget i brug for at finde en vinder i en kamp, der bølgede frem og tilbage med vekslende føringer. Der blev gået til vaflerne og især Thisted spillerne tog grovfilen i brug og indkasserede som følge heraf mange 2 minutters udvisninger, Thyboerne måtte sågar se det røde kort to gange, men Nibe kunne desværre ikke udnytte overtallet til at trække afgørende fra.
Ved pausen var stillingen 16-14 til gæsterne, og træner Jan Frank var langt fra tilfreds med sit mandskab. Manglende vilje og indsats i midterforsvaret var hovedsageligt temaet under pauseteen. I anden halvleg tog Nibenitterne bedre fat, og føringen vekslede igen frem og tilbage. Men det lykkedes aldrig nogle af holdene at trække afgørende fra. Først 3 minutter før tid lykkedes det gæsterne at skabe en afstand, der lignede en afgørelse på kampen, og med 30 sekunder var Nibe da også bagud med to mål. Men her lykkedes det først kampens offensive oplevelse Sead Maksumic at score på straffe efter en situation, der desværre kostede hjemmeholdets Søren Larsen et rødt kort, da han afviklede sit straffekast før dommerens fløjte havde lydt. I kampens døende sekunder kunne Thisted endeligt ånde lettet op, på trods af et dramatisk boldtab, da Thomas Larsen måtte se sin afslutning reddet af gæsternes målmand. Kampen endte 30-29 til Thisted, hvilket sætter Nibe en smule tilbage i topstriden, hvor netop Thisted og Hjallerup efterlader Nibe som det sorte får på en kedelig 3. plads.
Målscorere for Nibe HK: Søren Larsen 11, Sead Maksumic 9, Lars Christesen, Lars Larsen og Mads Sørensen 2 samt Thomas Larsen, Jens Buus og Mikael Kaarsberg alle 1 mål.
Nibenitterne holder ikke juleferie endnu, da de stadig er med i landspokalturneringen. Her tager de næste tirsdag imod Frederikshavn, der netop nu er placeret på duksepladsen i 2. division.
Nibe Håndboldklubs damer spillede i weekenden på udebane mod Horne KFUM, og kunne her tage det ene point med hjem efter en uafgjort kamp der endte 19-19.
3. division damer tager tirsdag aften mod Ålbæk HK fra Jyllandsserien, i landspokalturneringens 4. runde.