Malte Ebdrup var tæt på podiet i finalen ved VM

Af Torsten Hansen, Onsdag, 05/01/2022 09:00

Hans internationale løb i Bahrain blev en oplevelse

E KART: De mange træningstimer på Himmerlands Go Kart Center i Aars var tæt på at bringe Malte Ebdrup, der i dag er elev på Haubro Efterskole, til tops ved VM for E-karts i Bahrain.

Malte Ebdrup vandt Danmarksmesterskabet i elektrisk gokart (E-kart) i august, som 14-årig. Derfor fik han en invitation til at deltage i Verdensmesterskabet i Bahrain.

Det er første gang at Rotax Grand Finals har den klasse med. Verdensmesterskabet har ca. 380 deltagere i gokarts fra micro-klassen til DD2 master.

Den 9. december fløj Malte Ebdrup med mekaniker Mads Thomsen og sin far Rune Ebdrup til Bahrain for at deltage i Verdensmesterskabet i E-kart. De første dage i Bahrain gik med indskrivning, coronatest, lodtrækning om E-kart og udlevering. Derefter gik der en dags tid med at samle gokarts, montage sæde, sætte bly på, så alle kommer til at veje det samme. Gokart og chauffør skal veje 215 kg i Maltes klasse.

Der er kørere fra mange forskellige lande og i aldersgrupper fra 8 år til ca. 66 år. Alle gokarts er helt nye og stilles til rådighed den uge, som mesterskabet varer, dvs. at ingen kører i egen gokart.

Den elektriske gokart, er en hurtig gokart med en acceleration på 0 – 100 km/time på 3 sek. I Bahrain var Malte Ebdrup oppe på en topfart på over 130 km i timen. E-karten er 100 procent batteridrevet, med boost funktion, som gør at den yder yderligere kraft i 5 sekunder (så får den 10 procent mere power til rådighed), hvorefter den skal have 30 sekunder, inden den kan bruges igen.

Den 12. december ankom Maltes mor og storebror, som selvfølgelig skulle til Bahrain for at bakke Malte op.

Den 13. og 14. december gik dagene for Malte med træninger på det flotte baneanlæg, som ligger lige ved siden af Formel 1-banen. Malte Ebdrup havde god fart i gokarten og havde flere gange de hurtigste tider, men i toppen af feltet er tiderne meget tætte. Til en af træningerne var der kun 0,006 sekunder mellem de tre første kørere.

Den 15. december var der kvalifikation om start placeringer. Kørerne havde fem minutter til at sætte en tid. Første omgang er opvarmning til at få varme i dækkene, omgang nr. 2 er en hurtig omgang hvor de bruger boost funktionen to gange. Den tredje omgang er en langsommere omgang, uden boost for at have to gange boost til omgang nr. 4. Så i kvalifikation er det vigtigt at komme på banen, så man ikke kommer i trafik på de to hurtige omgange, hvilket kan være meget svært at regne ud, men Malte Ebdrup lavede 5. hurtigste tid.

Den 15. og 16. december kørte Malte Ebdrup indledende heats.

1. heat: Det var et super spændende heat. Malte Ebdrup kørte sig fra nr. 5 op til nr. 1 indenfor de første 3 omgange, men blev presset ud i sand og skidt, hvorefter han blev nr. 8, men kører sig op igen og slutter som nr. 6.

2. heat: Malte Ebdrup starter igen som nr. 5 og får en god start. Han bevarer roen i dette heat, hvor han overhaler nr. 4 og han ligger nr. 3 rigtig længe, indtil sidste omgang, hvor han sætter en perfekt overhaling ind og slutter som nr. 2.

Prefinale den 17. december. Malte Ebdrup starter som nr. 5 igen, men får en dårlig start og mister et par placeringer. Der er hård kamp om placeringerne og de forreste har lavet et hul og er kørt. Han slutter prefinalen som nr. 6.

Finale den 18. december. Malte starter den store dag som nr. 6. Han får en god start og kører sig op som nr. 3 og holder den placering indtil sidste omgang. Det er en hård kamp og de sidste 5 omgange kæmper Malte hårdt med at styre gokarten, da hans dæk er helt ødelagte. Han bliver i sidste sving inden målstregen overhalet af to andre kørere og ender som nr. 5.

Trods håbet om at podiepladsen forsvandt lige før målstregen, kan Malte Ebdrup alligevel se tilbage på en spændende, lærerig oplevelse og være stolt over at blive nr. 5 i sit allerførste internationale løb. Lige nu bliver der arbejdet hårdt på at planlægge den nye sæson.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"