Musikundervisning, frit spil og folkemusik

Tirsdag, 22/12/2009 11:11

Himmerlands Folkemusikskole starter en ny sæson i den første uge af januar 2010 med masser af musikundervisning og sammenspilsmuligheder for alle. 
Man har undervisning både for børn og voksne. Børnene får soloundervisning og sammenspil. Al undervisning for voksne foregår på hold, enten med fokus på et bestemt instrument, eller blandede instrumenthold med et særligt musikalsk fokus. Undervisningen foregår i Skørping. Der optages nye elever på alle hold fra januar 2010.  
Mange af de elever, som starter, har spillet for år tilbage, og har fået lyst til at tage musikken op igen i en ny sammenhæng. For nogen betyder det en del, at fokus er anderledes, end hvad de tidligere har oplevet i forbindelse med musikundervisning. Nogen oplever nok, at musikken bruges i en friere form, end de har oplevet før. Man tilstræber at eleverne kan spille frit. Derfor spiller man en del efter gehør, og gør meget ud af at variere musikken. 
Undervisningen foregår på hold, hvor den sociale dimension også er vigtig. Eleverne kommer naturligt nok med forskellige musikalske erfaringer, og har hver deres musikalske styrker og svagheder. Alle disse erfaringer kan bruges og både lærere og elever er gode til at bakke op og få det bedste frem hos alle.   
De senere år har man haft en del samarbejde på tværs af hold, og fra 2010 sætter man det mere i system, så der bliver fire fælles undervisningsaftener for alle hold i løbet af en sæson. Her har eleverne mulighed for at bruge musikken i en større sammenhæng, og møde de andre elever og lærere. Eleverne har hidtil været meget glade for disse aftener. Man tilstræber fra 2010 at opøve et fælles grundrepertoire som alle kender, udover hvad holdene interesserer sig for hver især. Udover de fælles undervisningsaftener vil der i foråret 2010 være folkemusikcafe i Kulturhuset i Arden den sidste fredag i måneden fra januar til marts. Her har eleverne også mulighed for at spille. 
Himmerlands Folkemusikskole har folkemusikken som sit speciale. Alle lærerne har et særligt kendskab til dansk traditionel folkemusik, hvad enten de har deres kunnen fra et musikstudie på konservatoriet, eller har fået den musikalske erfaring igennem det virkelige liv. Mange af lærerne har derudover et alsidigt musikervirke, som kan være en ekstra inspirationskilde i undervisnin
Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"