"Når vi knækker cancer" med Nikita fra Aars

Af Ture Damtoft, Tirsdag, 24/10/2023 14:06

AARS: Sangen "Når vi knækker cancer" har lige fået premiere på Spotify efter at have været klar i lang tid.

Udgivelsen skulle falde sammen med Aars Knækker Cancer, og sangen og videoen er blevet til sammen med Nikita Elvervind, der tidligere har udgivet en sang med Aars som tema.

Hun var ikke i tvivl om ,at hun skulle arbejde sammen med Aars Knækker Cancer for at skabe endnu mere opmærksomhede om kampagnen for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

- Det er over et år siden, jeg først blev spurgt, om det kunne lade sig gøre at skrive en sang med ordene "knækker cancer". Jeg sagde, selvfølgelig kan det lade sig gøre, men jeg har ikke prøvet at rime på dem, siger Nikita Elvervind, der for en lille måneds tid siden fik sin debut på live-tv på TV2 Nord, med et grin.

- Jeg havde nærmest skrevet sangen, inden jeg havde fået aftalt med Aars Knækker Cancer, præcist hvordan det skulle være med indspilning og udgivelse. Jeg skyndte mig at ringe til min producer Jesper i Aarhus og fik den indspillet i løbet af nogle få uger. Jeg synes selv, den er blevet rigtig god, og det er videoen også, siger Nikita.

Mens hun skrev teksten, var hun hele tiden bevidst om, hvor alvorligt emnet var.

Balancen skulle ligge et sted, hvor budskabet om at knække cancer og stå sammen i den kamp ikke overskred nogens grænser.

Det måtte gerne være lidt sørgeligt men ikke usmageligt, også for Nikita selv der ligesom langt de fleste har haft cancer tæt på.

- Jeg har selv mistet min mormor og morfar til kræft, så det er også en personlig sang. Den betyder meget for mig, og den betyder meget for mig. Jeg får selv følelserne i klemme, når jeg hører den, og jeg håber den kan inspirere til at være stærke sammen, at folk husker at give hinanden en krammer engang imellem i de svære situationer og måske give lidt lys i en dyster tid for dem, som har kræft tæt på, siger Nikita Elvervind.

Selv hørte jeg sangen for første gang i sommers og igen for et par uger siden - begge gange fik jeg gåsehud og en tåre i øjenkrogen.

Nikita har skrevet en sang, der griber lytteren om hjertet og får en til at tænke på dem, man selv har mistet til kræft.

Sangen ligger på Spotify og videoen på youtube, hovr Aars Avis nåede at give den første "thumbs up".

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"