Ned i tempo i Gislum

Af Ture Damtoft, Onsdag, 28/07/2021 09:00

GISLUM: Omkring 100 kilometer hver dag og med 30 km/t.

Det har stået på programmet i to uger for fem knallertentusiaster, som valgte at holde ferie i Vesthimmerland i år.

Fra basen ved Lendrup Strand har de kørt Vesthimmerlands landeveje tynde, og i weekenden gik turen over Aars og Gislum til Aalestrup for at se på veteranbiler.

- Det har været nogle rigtig gode ture, selvom Vesthimmerland godt kunne bruge lidt flere små veje, der går på tværs i stedet for på langs af byerne, siger Lars Jensen.

Sammen med fire kammerater fra Viborg-egnen og en enkelt fra Vestjylland har de valgt at tage deres SCO, Rekord og Puch knallerter fra sidst i 60'erne ud på vejen.

Så kommer de helt ned i tempo og ser det hele.

- Vi har også haft nogle med, som normalt kører motorcykel. De bliver helt overraskede over, hvor meget mere man ser, og så har I jo noget fantastisk natur. Det har vi nydt, og så finder vi en kro her og der og får et godt måltid. Vi har nok kørt i alt 1000 kilometer, og turen i dag er den sidste, inden vi skal hjem fra ferie, fortæller Søren Olsen, der er den ene vestjyde i slænget, som er mellem 52 og 71 år.

Og hvorend de kommer frem, er der altid nogen som har lyst til at høre historien.

- De kan jo huske deres ungdom, og synes det er sjovt at se vores knallerter, og så synes de måske, det er lidt "tovligt" af os at køre så langt på dem, men vi får os altid en god snak, siger Tom Andersen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"