Nibe øllet på flaske pr. automatik

Torsdag, 18/02/2010 06:27

Det lokale øl fra Nibe Bryghus har hidtil været fyldt på flaske ved en manuel proces. Denne fremgangsmåde er nu i store træk slut, idet det lokale bryghus har taget et nyt tappe-, kapsel- og pasteuriseringsanlæg i brug.
I bestræbelserne på at opnå en lavere tappeomkostning pr. flaske øl, har Nibe Bryghus netop taget et nyt tappeanlæg i brug. Tappeanlægget samler flere processer i én arbejdsgang, og derved kan vi i de processer der hidtil har været manuelt betjent, opnå en lavere omkostning, siger brygmester Antoni Madsen til Nibe Avis. 

Samarbejde med Løkken Bryghus
Etableringen af det nye tappeanlæg, som af pladsmæssige årsager ikke er placeret i Bryghuset på havnen i Nibe, men i den røde industrihal i Kræmmergade, giver også mulighed for at udføre opgaver for andre bryggerier.
Denne mulighed har nu åbnet for et samarbejde mellem Løkken Bryghus og Nibe Bryghus, idet dette nordenfjordske bryggeri har ganske de samme udfordringer som Nibe Bryghus har, med hensyn til at opnå lavere omkostninger.
Samtidig er der skabt mulighed for besparelser på indkøb, og tilsammen betyder det, at vi kan reducere omkostningen pr. tappet flaske med forhåbentligt et par koner, og dermed forbedre bryghusets økonomi, siger brygmesteren.
Det nye tappeanlæg giver også mulighed for at levere pasteuriseret øl, hvilket betyder nogle måneders ekstra holdbarhed for den enkelte flaske øl. Dette er også med til at gøre Nibe-øllet mere salgsbart, da vejen fra bryggeriet til forretninger og videre til øldrikkerne, jo »tærer« på holdbarhedsperioden. Det kompenserer vi fra nu af med en længere holdbarhed på vort flaskeøl, siger brygmesteren til Nibe Avis.
Den første produktion på tappeanlæget er netop gennemført ved tapning af årets påskebryg, som således vil være i handelen om få dage.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"