Nordjyllands største Eksotiske Messe er blevet endnu større

Af Torsten Hansen, Onsdag, 08/01/2020 08:00

Alle slags eksotiske dyr kryber og kravler i messecentret denne lørdag

AARS: Jungle nymfer, tigeredderkopper, kakerlakker, skorpioner og andre hyggelige kæledyr kryber rundt i Messecenter Vesthimmerland lørdag, 18. januar. Heldigvis er de næsten hele tiden i bur eller terrarier.

I år er det tredje gang, at Messecenter Vesthimmerland og Peter Løve Mark arrangerer Eksotisk Messe, og messen bliver større og større.

Det er dog ikke kun krybdyr som kan opleves på messen.

Der findes mange dyr, som opfattes som eksotiske. Således er en af nyhederne i år, at der kommer en kamel på besøg.

- Du får virkelig mulighed for at se en fauna af eksotiske dyr fra verdens mest fjerne og eksotiske egne, lover vicedirektør Marianne Poulsen, Messecenter Vesthimmerland.

- Vi har hvert eneste år haft massiv opbakning fra både udstillere og publikum, og i år er ingen undtagelse.

Vi forventer et besøgstal på mere end 3000 personer, hvilket er fantastisk flot for en messe, der kun afvikles på en enkelt dag, understreger Marianne Poulsen.

Messen bliver besøgt af mere end 80 udstillere fra flere lande i Europa, og Messecenter Vesthimmerland øger udstillingsarealet med mere end 50 procent i forhold til sidste år. Messen kommer dermed til at fylde begge centrets to store udstillingshaller.

Eksotiske dyr tæller også fugle, der også er en stor udstilling af.

- Vi har i år en special udstilling med Johnny Lønfeldt, der udstiller en kaiman, den er i familie med en alligator. Johnny udstiller også slanger og vil hele dagen stå og fortælle om disse fascinerende dyr. I fugleafdelingen er det Randers Volieren, som vi har valgt til årets special udstilling, de kommer med en bred vifte af både fugle, padder og pattedyr samt en stor kamel, fortsætter direktøren.

- Ved at få mulighed for at komme helt tæt på de eksotiske dyr og få en snak med alle udstillerne, får man nemmere forståelse for, at ikke alle eksotiske dyr er farlige og ulækre – og derved kan man få kureret sin angst for denne type dyr, udtaler Peter Løve Mark, der er medarrangør af Nordjyllands største eksotiske messe i Aars.

Ud over kaimanen, er der også rig lejlighed til at stifte bekendtskab med slanger, snoge, øgler, fisk, flyve egern, vandrende pinde, vandrende blade, billelarver, skorpioner, gekkoer, snegle, kakerlakker, frøer, afrikanske dværgpindsvin, eksotiske fugle samt rovfugle og en masse udstillere med tilbehør.

- Alle dyrlægekrav og sikkerhedskrav om gældende regler bliver naturligvis overholdt, så der er intet at være bange for, forsikrer direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"