Op- og nedture for Nibe HK's to førstehold

Tirsdag, 12/01/2010 11:53

Begge Nibe Håndboldklubs førstehold spillede søndag hjemmekamp mod Hjallerup, hhv. 3. division damer og Jyllandsserien herrer.
Damerne havde brug for points for - på længere sigt - at kunne overleve placeringen i 3. division, mens herrerne også havde brug for points, men her mest for fortsat at have mulighed for oprykning.
Tiltrængt hjemmesejr i 3. division
HÅNDBOLD – damer: 3. division
Nibe – Hjallerup  22 - 17
Målscorere for Nibe: Kirsten Jensen 5,  Malene Skipper 5, Inger Marcussen 4, Mette Møller 3, Anja Brøndum 2,  Chalotte Batsberg 2, Lene Skak 1.
Efter sidste weekends nederlag til Aalborg KFUM, hvor Nibe Håndboldklubs bedste kvindehold gjorde en rigtig god indsats, talte man i spillertruppen inden dags kamp mod Hjallerup om, at samme vilje og gejst gerne skulle frem igen.
Inden kampen mod Hjallerup var Hjallerup et point bedre end Nibe, så der stod meget på spil. Hjallerup startede bedst med et par hurtige scoringer, der blev dog hurtig svaret igen fra hjemmeholdet med et par scoringer. Første halvleg blev meget tæt spillet med skiftende føringer, men Nibe kunne gå til halvleg med en 1 måls føring.
Nibeholdet var i halvlegen meget fokuseret på at fastholde det gode forsvarsspil samt holde aftaler og disciplin i angrebet. Nibes forsvar stod rigtig godt og holdet forsatte det gode arbejde i angrebet. Dette resulterede i at hjemmeholdet stod distancen de sidste 10 minutter af kampen, hvor der blev rykket fra Hjallerup med nogle rigtige gode afslutninger. Rigtig godt arbejde til hele holdet, en rigtig hold indsats, lyder det fra en glad træner Tulle Skoda efter kampen.
– Vi havde også hjælp fra anden side, idet nogle af vores kære ungdomsspillere til dagens kamp havde lavet et rigtig kanon heppe kor, så vi kunne mærke at vi var på hjemmebane – et rigtigt godt indslag der skabte høj stemning på sidelinjen, slutter Tulle Sko

Nedtur til Nibes håndboldherrer
HÅNDBOLD – herrer: Jyllandsserien
Nibe HK – Hjallerup IF 25-30 (8-16)
Målscorere for Nibe HK:
Morten Høygaard 7, Mikael Kaarsberg 6, Sead Maksumic 5, Søren Larsen 4, Lars Christesen 2 og Thomas Larsen 1.
Nibes bedste herrehold måtte søndag eftermiddag indkassere sæsonens andet nederlag på hjemmebane, og desværre også sæsonens andet nederlag til topholdet Hjallerup IF. I sæsonåbneren tilbage i oktober tabte Nibe med et enkelt mål, da de gæstede Hjallerup, men så tæt blev søndagens kamp i Nibe hallen aldrig.
Et særdeles tændt og velspillende Hjallerup mandskab sørgede for at 1-0 var den eneste føring Nibes herrer skulle opleve i weekendens topbrag.
Det var desværre også til at overse, at denne kamp var et topopgør mellem Jyllandsseriens nr. 1 og 3; især i første halvleg var det svært at se, hvor vigtig denne kamp var for Nibes målsætning om oprykning.
Gæsterne var i første halvleg stærkest i alle spillets facetter; de arbejdede ud fra et fysisk stærkt og bevægeligt forsvar, som havde godt styr på nibenitternes angreb, og når det lykkedes Nibe at spille sig igennem til chancer, måtte skytterne ofte se afslutningerne ende i statistikken for redninger hos en meget godt spillende Hjallerup-keeper.
Ligeledes lykkedes det gæsternes angreb at dominere Nibes forsvar og suppleret med en række kontramål kunne Hjallerup IF gå til pause med en overbevisende 8-16 føring.
Dette lignede en afgørelse på kampen, og på trods af en meget bedre anden halvleg af nibenitterne viste forspringet sig desværre også for stort til at indhente. Ti minutter før lukketid begyndte spændingen ellers at stige i en flot fyldt Nibe hal, da Hjallerups føring var reduceret til 4 mål og bolden var på Nibe-hænder. Desværre kom Nibe aldrig nærmere, og på en dag, hvor Nibe HK’s herrer manglede meget og mest af alt gejst og vilje, vandt gæsterne fra Hjallerup en fortjent og overbevisende 25-30 sejr og ligner absolut en seriøs kandidat til oprykning.
Der skal på trods af resultatet lyde en tak fra alle Nibes spillere, til de mange fremmødte tilskueres opbakning. Kampens spiller blev Morten Høygaard, der også blev Nibes topscorer med 7 mål.