Politiet i Aars foreslår at skræmme kattene

Af Ture Damtoft, Onsdag, 22/12/2021 08:00

AARS: Efter anmeldelsen om bortførelse af katte har politiet i Aars været i kontakt med begge parter.

Både de indtil videre 11 ejere, som savner deres kat, og den mand som de mistænker for at have bortført deres katte.

- Han har erkendt, at han gjorde det på sin tidligere adresse, men ikke på sin nuværende. Han holder meget af fugle, og det gør katte jo også, men på en anden måde. Vi foreslog, at han kunne skræmme kattene bort ved at sprøjte vand på dem, det er jo ikke ligefrem dyrplageri, siger politikommissær Mikkel Mitchell.

Lovgivningen for katte er den samme som for hunde - ejeren skal sikre, at den opholder sig på matriklen.

En regel der ikke møder større forståelse hos katteejerne.

- Vi har vejledt begge parter i lovgivningen. Katteejere siger, de da ikke kan garantere, at katten bliver indenfor matriklen, så der er ikke den store forståelse for det regelsæt. Det er som udgangspunkt ikke noget problem i langt, langt de fleste tilfælde. Og hvis man skræmmer katte ud af sin have, så finder de en anden have at gå i, siger Mikkel Mitchell. I forbindelse med denne artikel er der indløbet et par kommentarer om, at det er en sjov måde at be om øretæver på. Selvtægtstanker som politiet kraftigt fraråder at handle på.

- Ret beset kan vi kun opfordre til, at man holder en god og ordentlig tone, og ikke lader det være en folkedomstol på sociale medier. Vi har taget den her sag alvorligt og arbejdet grundigt med den. Er der noget, der kan give anledning til en sigtelse, gør vi det, men vi har ingen vidneudsagn, der giver anledning til det, siger Mikkel Mitchell.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"