Samler fik drømmen opfyldt i Aars

Af Ture Damtoft, Tirsdag, 31/01/2023 11:20

AARS: Det er kærligheden til værkerne, som Carsten Bagge Laustsen har ladet sig lede af.

I 30 år har han samlet på kunst.

Keramik, fotografier, malerier, gobeliner og alt hvad der talte til ham.

Samlingen lever i hjemmet i Aarhus, men de 400-500 større og mindre og alle unikke værker kan frem til maj opleves på Vesthimmerlands Museum i Aars.

To store rum fylder de.

Det tog næsten to uger at få installeret hele udstillingen og samtidig opfylde en drøm for samleren, der også er titlen på udstillingen.

- Min store drøm var at få 5 gang 15 meter til Rasmus Nellemanns grafiske værker. Det har jeg næsten fået her, siger Carsten Bagge Laustsen.

Den fynske grafikers værker er så talrige, at sanserne først bliver overvældet ved synet af de tre felter, og efter lidt beskuelse begynder de enkelte værker og detaljerne i dem at lagre sig i bevidstheden.

Samme gør sig gældende med det ligeså overvældende store antal meget varierende keramikværker, som alle er unikaer.

Lidt paradoksalt: Med så mange unikaer samlet ét sted, er hvert værk så fortsat et unikum eller blot en del af den større helhed?

Et af de spørgsmål samlingen indbyder til samtidig med at være en fest for øjet.

- Det betyder meget for oplevelsen at få tingene samlet på ét sted. Det har været meget nemt at samarbejde med folkene på Himmerlands Kunstmuseum. Alt har kunnet lade sig gøre, og de har arbejdet hårdt for f.eks. at fremstille de podier, keramikken er udstillet på. Processen har været en fornøjelse, og det er det samlede resultat også, siger Carsten Bagge Laustsen.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"