Savner du en guldsut, så kan det være at politiet har fundet den

Af Torsten Hansen, Fredag, 14/01/2022 13:34

Hjælp politiet med at identificere potentielle tyvekoster

VESTHIMMERLAND: Nordjyllands Politi har i forbindelse med en tyveri-efterforskning hos en mistænkt d. 5. januar 2022 beslaglagt en større mængde af effekter, som politiet mener stammer fra tyveriforhold – og alle disse genstande, mest smykker, ønsker politiet nu at få tilbage i hænderne hos de rette ejerfolk via en efterlysning i offentligheden. De beslaglagte genstande stammer fra en sag, hvor politiet mistænker en person, der var ansat ved Hjemmeplejen i Rebild Kommune, for at stjæle fra ældre borgere i kommunen.

Der er, forklarer lederen af efterforskningen, politikommissær Mikkel Brügmann, potentielt flere hundrede mulige gerningssteder, og han håber med offentliggørelsen af de mange billeder, at de borgere i kommunen, der måtte have været udsat for tyveri, kan genkende nogle af deres ejendele.

- Den slags tyverier mod ældre og sårbare personer, som der fortrinsvis var tale om her, er helt uacceptabelt: Vi ønsker naturligvis, at borgerne skal have deres retmæssige ejendom tilbage, siger politikommissæren, og han pointerer i næste åndedrag, at han håber, at der er nogle pårørende, der vil træde hjælpende til, da ofrene for tyverierne jo netop kan være ældre personer:

- De er måske ikke selv i stand til at se billederne – og nogle, der har været meget gamle på tyveritidspunktet, kan måske desværre været afgået ved døden som følge af alderdom. Så jeg vil også opfordre pårørende til ældre borgere i kommunen, der har haft hjemmehjælp inden for de sidste par år, til at kigge på billederne af effekterne.

Ring 114, hvis du genkender smykkerne.

Politiets efterforskere har samlet de mange fotos af genstandene i disse fotomapper.

- Vi opfordrer til, at man som borger ser dem igennem, hvis man selv mangler effekter, eller man har mistænke til, at fortrinsvis ældre pårørende måtte mangle noget, siger Mikkel Brügmann.

Der er tale om et meget stort antal sølv- og guldarmbånd, ambåndsure, brocher, øreringe, guldsut, manchetknapper, fingerringe - herunder et større antal vielsesringe, og meget mere.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"