Svag kommunal interesse for fodgængerne

Torsdag, 22/10/2009 11:06

I november sidste år udsendte Dansk Fodgænger Forbund sin danske oversættelse af Den internationale Fodgængertraktat til samtlige borgmestre, med en opfordring til at kommunen tilslutter sig traktaten med sin underskrift.
 
Her et år senere viser en statusopgørelse at det ikke står så godt til med kommunernes opmærksomhed over for fodgængerne. Af de 98 kommuner har 16 tilsluttet sig traktaten, 19 har afvist, 5 behandler stadig, og hele 58 kommuner har slet ikke besvaret henvendelsen.
 
Traktaten blev også sendt til de 8 partiers trafikpolitiske ordførere på Christiansborg, og her står det en anelse bedre til, idet 3 partier har tilsluttet sig traktaten, 1 har afvist, mens de sidste 4 ikke har besvaret henvendelsen.
 
En gang til
-Nu kan mange ting jo gå forkert i postgangen, siger fodgængerformand Mikael le Dous, så i foråret udsendte vi atter en forespørgsel om hvordan det gik med sagens behandling. Vi ville jo gerne i det mindste have at vide at vores henvendelse var havnet det rigtige sted.
 
-Vores udsendelse nummer to gav da også en række besvarelser, og vi vil gerne på fodgængernes vegne takke især de kommuner og partier som har udvist den tillid at tilslutte sig Fodgængertraktaten. Og håber naturligvis at også de kommuner, som ikke i første omgang har ønsket at tilslutte sig, alligevel har fået øjnene op for at også fodgængerne har behov i trafikken, siger Mikael le Dous.
 
Fodgængertraktaten er en slags ønskeliste fra fodgængerne, som kommunen kan kikke i, når den lokale trafik og veje står over for ændringer. Kommunens underskrift indikerer at man er opmærksom på fodgængernes eksistens og behov. Der er ingen økonomiske eller andre bindinger ved tilslutningen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"