Svajende bygninger på jubilæumsmaleri

Af Torsten Hansen, Fredag, 14/02/2020 10:38

Spar Nord forærer borgerne et kunstværk af bygninger i Aars

AARS: Markante bygninger i Aars danser på lærredet. De svajer, og der er næsten ingen lige linjer på bygningerne. Alligevel er man aldrig i tvivl om, hvilken bygning i Aars er der vist.

Det nye jubilæumsmaleri af bygningerne i Aars blev afsløret torsdag eftermiddag på Rådhuset i Aars, maleriet er en gave fra Spar Nord til borgerne i Vesthimmerlands Kommune i anledning af, at Aars by fejrer 150 år. Maleriet giver en slags øjebliksbillede af de mest markante bygninger i byen.

- For os er det en oplagt ide at være en del af jubilæet. Men det var ikke mig der fik ideen til maleriet, det var faktisk min forgænger Bent Schade, sagde direktør Klaus H. Frederiksen, Spar Nord, Aars, og smilede stort til Bent Schade der stod nær ved.

Bent Schade er fast deltager på messen Tidens Kunst. Ikke fordi han selv maler, men fordi hustruen Lene Schade udstiller. På udstillingen deltager også Henning Wieben, fra Nibe, og det er på den messe, at ideen er opstået.

- Jeg laver billeder af mange byer. Der er gennem de seneste år også nogle der har foreslået, at jeg skulle lave et bybillede af Aars. Det fik jeg mulighed for nu, siger Henning Wieben.

Det nye billede har fået sin faste plads i foyeren på Rådhuset, men gæsterne ved Tidens Kunst i år, der åbner i aften fredag og foregår i Messecenter Vesthimmerland hele weekenden, kan også se maleriet på udstillingen. Der vil dog "kun" være tale om plakater med motivet. Plakaterne kan til gengæld købes med hjem.

Fremtrædende plads

Jubilæumsgaven har fået en meget fremtrædende plads i foyeren. Faktisk har det fortrængt et andet maleri af Vilsted Sø. Det vil højst sandsynligt få en ny plads ved trappen til første sal på rådhuset.