Svaner og skarver har forårsfornemmelser

Tirsdag, 10/03/2009 13:48

Svaner og skarver har forårsfornemmelser

Nu er det forår, ikke bare i kalenderen, også i praksis derude. Og i Lille Vildmose er der hver dag nye oplevelser at opsøge i kategorien af såkaldt gratis glæder.
Forleden var der svanekamp i Bettesø mellem Kongerslev og Dokkedal. Og kampen, der bølgede i flere timer, kunne opleves ganske tæt på ved ringside fra publikumsskjulet for enden af stien ved søens P-plads.
Tre par knopsvaner kæmpede om herredømmet i den lille sø, hvor pladsen er så trang, at der kun er territorium til en familie af nationalfuglene.
Svanehannerne pustede sig op og lignede sejlskibe af fjer, og de gennede med hinanden, indtil den stærkeste var fundet.
Så nu er Bettesø ved Lille Vildmosecentret beboet af et af Danmarks rundt regnet 5.000 par knopsvaner.
Også skarven er ved at stemple ind på sine ynglepladser. På vinterens næstsidste dag indfandt en lille flok skarver sig i Tofte Sø. Det var som om, at fuglene lige skulle se til sengehalmen i rederne fra sidste år.
Foreningens Skarvens Venner i Lille Vildmose, der har Bent Bundgård som formand, glæder sig over den fiskende fugl som et forårstegn.
Om få uger vil cirka 2.000 par skarver have bosat sig i træerne på bredden af Lille Vildmoses største sø, Tofte Sø.
Også her kan man betragte fuglene i læ og med overblik fra et første klasses fugletårn, som hver søndag mellem 11 og 13 er bemandet med kyndige ornitologer, som fortæller om fuglene.   

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"