Tyveovervågning i Aars og Farsø betalte sig

Af Ture Damtoft, Onsdag, 01/06/2022 07:00

Politiet roser Kop & Kande-isenkræmmer for effektiv hjælp til hurtig opklaring af butikstyverier

AARS: Fredag var der først meget uvelkomment besøg i Aars og kort efter skete det samme i Farsø.

Takket være en hurtig indsats fra både butikspersonale og politiet blev to tyve pågrebet i Fredericia mindre end 24 timer senere.

Det var en mand og en kvinde, der fredag eftermiddag var gået igennem først Kop & Kande butikken i Aars og kort efter Farsø med en barnevogn uden barn i. Pladsen blev i stedet brugt til varer fra bl. a. Georg Jensen, Morsø skåle og vaser og en del sengetøj.

Isenkræmmer Jørgen Højrup Jensen fik øje på tyvene, da de forlod butikken i Farsø og bad en af de ansatte om hurtigt at kigge overvågningsbillederne igennem.

Lukker, låser og kører

Mistanken blev bekræftet, de havde lagt adskillige varer ned i barnevognen.

Det lykkedes at finde dem på en parkeringsplads, hvor han begyndte at filme med sin mobil.

- Jeg går hen til bilen og spørger, om de er søde at stige ud og give mig de varer, de har stjålet. De lukker døren, låser den og kører derfra. Jeg filmer helt åbenlyst ind i bilen, så man tydeligt kan se deres ansigter, og nummerpladen er også tydelig på videoen. Jeg ringer til politiet med det samme. Politiet er der 15 minutter senere, hvor vi har fået klippet overvågningsbillederne og videoen fra parkeringspladsen sammen og giver det til dem på en USB nøgle, fortæller Jørgen Højrup Jensen.

Takket være det overbevisende bevismateriale kunne Nordjyllands Politi sende en efterlysning ud over hele Danmark.

Lørdag eftermiddag var der bid for Sydøstjyllands Politi, der stoppede bilen i Fredericia. Takket være Jørgen Højrup Jensens video var der ikke tvivl om, at de havde fået stoppet de rigtige.

Nemt for politiet

Politikommissær og stationsleder i Aars, Mikkel Mitchell, har da også rosende ord for indsatsen.

- Jørgen Højrup Jensens videoovervågning er rigtig god, og det er godt gået af ham og personalet. At vi får registreringsnummeret, et godt signalement og billeder så hurtigt, er det der gør, at vi får tyveriet opklaret så hurtigt. Generelt sender vi billeder rundt i Nordjyllands Politi for at se, om nogen kender dem. I det her tilfælde havde vi så også registreringsnummeret, og det gjorde det nemt for os og kollegerne ved Sydøstjyllands Politi, siger Mikkel Mitchell. Varerne kom dog ikke tilbage. Sengetøjet var der stadig, men i de mellemliggende timer var de dyre Georg Jensen og Morsø-ting blevet solgt.

Jørgen Højrup Jensen er klar til at vidne mod dem i retten - noget han har gjort før og endda så sent som i sidste uge i en anden sag om butikstyveri.

- Vi gør alt for at stoppe det. I sidste uge var vi i Aarhus for at vidne mod nogle andre i en to år gammel sag. Det kan være lidt ubehageligt at sidde overfor tyvene, men det er man nødt til at gøre for at stoppe det, siger Jørgen Højrup Jensen.

Han har ellers gjort meget for at undgå, det kommer der til.

- Jeg har 25 kameraer i hver butik, og det er af bitter erfaring, de blev installeret. Det har kostet 100.000 kr. i hver butik, men det blev simpelthen nødvendigt, siger han og understreger, at overvågningsbillederne kun bliver brugt i forbindelse med kriminalitet.

- Vores kunder skal ikke føle sig overvåget. Det er noget, vi kun bruger, når vi bliver ramt af butikstyveri. Opdager vi det ikke, mens tyvene er i butikken, har vi billederne til politiet, siger Jørgen Højrup Jensen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"