Unge fra hele Vesthimmerland samlet til folkemødet i Aars

Af Ture Damtoft, Torsdag, 21/09/2023 12:06

AARS: Folkemødet for unge er også i fjerde udgave den festlige dag, hvor det faglige og det fornøjelige forenes for både unge og udstillerne. 

I anlægget, på gymansiet og erhvervsskolerne og ved Aars Skole får over 70 stande besøg hele dagen, og de absolut mest populære er dem med et praktisk element. 

Som ved HimmerLand standen, hvor politikere og andre fine gæster fik serveret en portion suppe på deres rundtur.

De mange unge fra 7. klasse til første årgang på ungdomsuddannelser skulle selv lave mad med hjælp fra restaurantchef Kim Holmsgaard Toft Ussing og tjenerelev Lucas Bach, og der var fuldt fokus på doseringen af kerner, tørret chilli og alle de andre ingredienser.

- Når der er mad, plejer folk at være koncentret. Det er fedt at se så mange unge mennesker, som er så entusiastiske. Vi vil gerne have dem i praktik hos os gennem folkemødet, og jeg har to fra skolepraktik, som stadig er hos os som tjenerelever, fordi de lige har snuset til det på folkemødet, siger Kim Holmsgaard Toft Ussing. 

På Agri Nords stand er der lidt mere leg over det praktiske - ram krus med korn med en bold eller prøv at læse sætninger op som i spillet "speak out".

Eller af skifte hjulp på tid som på FGUs stand, hvor især drengene  - bare lige for at leve op til kønsstereotyperne - finder konkurrenceånden frem.

Det er nok kun de færreste af de unge, som vælger retningen for resten af livet på grund af Folkemødet, men at mødes med så mange andre fra hele kommunen, se alle mulighederne og have en hyggelig dag med klassekammeraterne kan ret meget.

- Det er meget fedt at se alle de forskellige virksomheder, og at man de fleste steder laver noget praktisk og ikke bare skal lytte. Jeg har været med før, hvor jeg hørte noget om økonomi, og jeg går på EUX business nu. Det var nok ikke fordi jeg så det på folkemødet, men det er fedt at være med, siger 17-årige Sofie Drejer Pedersen fra Skivum.

For første gang er der i år inviteret deltagere fra andre kommuner til at se, hvad Folkemødet for Unge er og kan.

- De fik en rigtig god oplevelse. Det ses jo ikke andre steder, og jeg er ikke i tvivl om, at de vil se på det i deres egne kommuner efter at have fået oplevelsen i Vesthimmerland. Det er væsentligt, vi viser andre, at vi kan noget særligt, og at vi tager vores unge mennesker alvorligt og hjælper dem i deres valg af uddannelse, siger Erik Petersen, leder af UNG VEsthimmerland og med i den styregruppe, som arrangerer folkemødet.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"