Venstres top samles til sommermøde i Gatten

Af Ture Damtoft, Onsdag, 16/08/2023 08:00

GATTEN: Torsdag samles partiet Venstres folketingsgruppe og medlemmerne af Europa Parlamentet i Gatten.

Folketingsmedlem, ligestillings- og digitaliseringsminister Marie Bjerre og Venstre i Himmerlandskredsen byder velkommen, og benytter lejligheden til at bringe hver enkelt gæst i kontakt med en relevant virksomhed eller institution i Vesthimmerland.

Der er planlagt 21 besøg torsdag eftermiddag, hvor en eller to medlemmer af folketinget eller Europaparlamentet kommer på besøg.

- Vi er meget glade for, at så mange har valgt at tage imod gæsterne og bruge en time af deres tid på at vise rundt og fortælle. Det giver værten mulighed for at bringe forhold på banen, som politikerne bør tage med i deres overvejelser ved fremtidig lovgivning. På den måde får den enkelte vært jo også noget ud af besøget. Mange virksomheder og brancher har jo et eller andet sted en udfordring med gældende regler, med eksport eller med at handle med det offentlige. Desuden har vi udvalgt lokale problemstillinger af mere generel art, som vi benytter lejligheden til at uddybe for gæsterne, siger Karl Lausten, Aars, der er formand vor Venstre i Vesthimmerland.

Transportministeren kommer f. eks. til at se nærmere på Aggersundbroen. Sundhedsministeren bliver orienteret om det ny sundhedshus i Farsø, og landdistriktsministeren møder formændene for de otte lokale visionsråd, som repræsenterer hver sin del af kommunens landområder.

På fredag gennemføres selve gruppemødet. Mens de folkevalgte taler sammen i et lukket rum, er der arrangeret en udflugt for ægtefæller med børn. De kommer til Stenaldercenter Ertebølle og Herregården Hessel.

- Vi glæder os rigtig meget til at tage imod folketingsgruppen og vise lidt himmerlandsk gæstfrihed. Vi er glade for at kunne skabe kontakt til lokale virksomheder, som ofte er ledende på hver deres felt. Og vi er stolte over at kunne arrangere så mange aktiviteter på samme tid og have lokale venstrefolk med alle steder. Vi ser frem til et par travle, men meget spændende dage, siger Karl Lausten.

Lørdag drager gæsterne hver til sit med forhåbentlig gode minder og en lidt større indsigt i, hvad Himmerland kan byde på.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"